Burleanu: La Zurich interesul personal a primat în faţa interesului general al fotbalului

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că la Zurich, unde Joseph Blatter a fost reales la conducerea FIFA, interesul personal a primat în faţa interesului general al fotbalului, ceea ce îl dezamăgeşte, informează digisport.ro.

118 afișări
Imaginea articolului Burleanu: La Zurich interesul personal a primat în faţa interesului general al fotbalului

Burleanu: La Zurich interesul personal a primat în faţa interesului general al fotbalului (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"La Zurich, am văzut că interesul personal a primat în faţa interesului general al fotbalului şi lucrul acesta produce dezamăgire în ceea ce mă prveşte, dar reprezintă şi o dezamăgire la nivel european", a spus Burleanu la Digisport.

Blatter a câştigat alegerile în contextul unui scandal se corupţie, după ce mai mulţi oficiali ai FIFA au fost reţinuţi de poliţia elveţiană. "Aceste acuzaţii de corupţie cu câteva zile înainte de alegeri atârnă foarte greu în ceea ce priveşte încrederea. Fără încredere nu prea poţi să mai vorbeşti despre fotbal", a precizat Burleanu.

Joseph Blatter a câştigat, vineri, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

În primul tur, Blatter a obţinut 133 de voturi, iar Prinţul Ali 73.

După ce s-a consultat cu staful său, Prinţul Ali a decis să se retragă înainte de al doilea tur.

Joseph Blatter, în vârstă de 79 de ani, se află la conducerea FIFA din 1998.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici