Burleanu: Nu este un eşec faptul că România a coborât pe locul 13 în clasamentul FIFA

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că nu reprezintă un eşec faptul că echipa naţională a României a coborât de pe locul 7 pe 13 în clasamentul FIFA.

209 afișări
Imaginea articolului Burleanu: Nu este un eşec faptul că România a coborât pe locul 13 în clasamentul FIFA

Burleanu: Nu este un eşec faptul că România a coborât pe locul 13 în clasamentul FIFA (Foto: Alexandru Hojda / Mediafax Foto)

"Nu este un eşec această coborâre, absolut deloc. Vine ca urmare a rezultatelor din meciurile cu Ungaria şi grecia. Era normal să cazi în clasament, dar obiectivul rămâne acelaşi, calificarea la Euro-2016. Eu sunt foarte încrezător că ne vom califica şi implicit că vom câştiga acest meci cu Finlanda. Suntem pe locul 13, unul care ar putea fi considerat cu ghinion, dar avem un jucător cu numărul 13 în care eu îmi pun mari speranţe, mă refer la Keşeru", a spus Burleanu.

Întrebat dacă îi va oferi o invitaţie la meciul România - Finlanda fostului căpitan al echipei naţionale Gheorghe Popescu, în cazul în care acesta va fi eliberat condiţionat din penitenciar, Burleanu a răspuns: "Nu am luat în considerare acest lucru. Dar putem să o facem fără probleme".

Referitor la conflictul verbal dintre Mirel Rădoi şi Ionuţ Lupescu, Burleanu a menţionat că trebuie clarificat dacă fostul director general al FRF vorbeşte în numele său sau în numele UEFA, for în cadrul căruia ocupă funcţia de director tehnic. "Nu văd o problemă de imagine a FRF în acest caz Rădoi. Pentru că lucrurile s-au reglementat, aşa că nu văd nicio problemă. Am observat că este un schimb de replici între Rădoi şi Ionuţ Lupescu. Nu ştiu dacă Ionuţ Lupescu vorbeşte în nume personal sau în numele UEFA. Acest lucru rămâne de clarificat. Pentru că nu aş vrea ca un conflict personal să fie parte a acestui caz", a precizat oficialul federaţiei.

În cadrul şedinţei de vineri, Comitetul Executiv al FRF a hotărât înfiinţarea unei competiţii de futsal rezervate juniorilor Under 19 şi a eşalonului trei la fotbal feminin. "Acum un an şi jumătate aveam doar 300 de jucătoare, iar azi putem să ne lăudăm că avem peste 4.500. De aceea s-a decis înfiinţarea Ligii a II-a, care este al treilea eşalon fotbalistic la feminin", a explicat Burleanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici