Burleanu spune că audierile în cazul FC Braşov - Gaz Metan Mediaş reprezintă o acţiune normală a DNA

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, că audierile jucătorului formaţiei Gaz Metan Mediaş, Costin Gheorghe, şi preşedintelui Ioan Horoba din ultimele zile reprezintă o acţiune normală a DNA având în vedere că speţa se află în atenţia procurorilor.

127 afișări
Imaginea articolului Burleanu spune că audierile în cazul FC Braşov - Gaz Metan Mediaş reprezintă o acţiune normală a DNA

Burleanu spune că audierile în cazul FC Braşov - Gaz Metan Mediaş reprezintă o acţiune normală a DNA (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am auzit (n.r. - de audieri), e o acţiune normală atâta timp cât este o speţă aflată în derulare la DNA. În plan sportiv, Comisia de Disciplină urmează să ia o decizie. În perioada următoare vom avea o decizie din partea acestei comisii", a spus Burleanu.

Preşedintele FRF susţine că actualele probleme de corupţie din fotbalul românesc sunt mai puţin grave decât cele de dinaintea mandatului său. "Fotbalul românesc a avut probleme mai grave înainte decât în mandatul meu. E o situaţie prin care întreaga societate românească trece, iar fotbalul românesc nu poate fi diferit. Atâta timp cât se întâmplă şi în alte sectoare, se pare că trebuie să se întâmple şi în fotbal pentru a curăţa acest fenomen", a explicat Burleanu.

Fotbalistul Costin Gheorghe a fost audiat, miercuri, la sediul DNA, declarând la ieşire că procurorii l-au întrebat despre ultimele meciuri ale echipei Gaz Metan Mediaş. De asemenea, săptămâna trecută preşedintele Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba, a fost audiat ca martor în cazul meciului cu FC Braşov de la finalul sezonului trecut de către aceiaşi procuori DNA care au instrumentat dosarele "Valiza" şi "Transferurilor".

Conform unor surse judiciare, procurorii DNA au solicitat conducerii Federaţiei Române de Fotbal să pună la dispoziţia anchetatorilor dosarele intrumentate de către Comisia de Disciplină şi Departamentul de integritate al FRF.

Federaţia Română de Fotbal a deschis o investigaţie după ce jucătorii de la FC Braşov au fost premiaţi de conducerea clubului pentru remiza înregistrată în 27 mai, în meciul cu Gaz Metan Mediaş, scor 0-0, deşi braşovenii au retrogradat în urma acestui rezultat. Ulterior, Federaţia Română de Fotbal a sesizat Comisia de Disciplină în acest caz.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, declara, în 6 iulie, că va trimite cazul meciului dintre FC Braşov şi Gaz Metan Mediaş către "instituţiile abilitate", pentru a vedea dacă premierea jucătorilor braşoveni a fost sau nu legală.

FC Braşov şi Gaz Metan Mediaş au retrogradat în urma rezultatului de egalitate înregistrat, în 27 mai, pe Stadionul Tineretului, în ultima etapă a Ligii I, în primul eşalon rămânând Concordia Chiajna, care a învins, pe teren propriu, echipa Petrolul Ploieşti, cu scorul de 3-2.

În această vară, trei jucători care au activat sezonul trecut la FC Braşov, căpitanul Marian Constantinescu, portarul Florin Iacob şi atacantul Cătălin Ţâră, au fost transferaţi la formaţia Concordia Chiajna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici