Burleanu spune că resursele FRF sunt de 6 şi nu de 9 milioane de euro aşa cum a anunţat Mircea Sandu

Preşedintele FRF Răzvan Burleanu a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că resursele financiare ale federaţiei sunt în momentul de faţă în valoare de şase milioane de euro şi nu de nouă aşa cum a anunţat, la sfârşitul anului trecut, fostul condcuător de la Casa Fotbalului Mircea Sandu.

58 afișări
Imaginea articolului Burleanu spune că resursele FRF sunt de 6 şi nu de 9 milioane de euro aşa cum a anunţat Mircea Sandu

Burleanu spune că resursele FRF sunt de 6 şi nu de 9 milioane de euro aşa cum a anunţat Mircea Sandu (Imagine: Cătălina Filip / Mediafax Foto)

"Auditul financiar este în curs de desfăşurare, raportul final îl vom primi peste aproximativ o lună şi jumătate. Toate datele vor fi făcute publice fără a fi coafate. Deja pot să spun că resursele financiare ale federaţiei nu sunt de 9 milioane de euro, aşa cum s-a comunicat (n.r. - de către Mircea Sandu), ci de 6 milioane de euro. Trebuie să ştim pe ce baze financiare se aşează federaţia pentru că intrăm pe o schemă bugetară nouă", a spus Burleanu.

Întrebat dacă diferenţa de 3 milioane de euro din conturile federaţiei poate face obiectul unor investigaţii ale instituţiilor statului, Burleanu a răspuns: "Acest lucru îl vom putem prezenta şi vom pune mai multe date la dispoziţie în momentul în care vom finaliza acest audit financiar. Motivul pentru care auditul nu este gata este faptul că am vrut să negociez suma pe care mi-au solicitat-o auditorii şi am şi reuşit acest lucru. În momentul în care faci un audit financiar şi ajungi în posesia unor informaţii care ţin de evaziune fiscală şi alte elemente infracţionale este de datoria conducerii FRF să informeze instituţiile abilitate".

Răzvan Burleanu susţine că de la instalarea sa în funcţie FRF a recuperat datorii de aproximativ 500.000 de euro. De asemenea, el a adăugat că unele dintre contractele găsite la Casa Fotbalului fuseseră încheiate în dezavantajul FRF. "În perioada de la alegeri până acum am verificat toate contractele cu diverse firme şi firmuliţe în care federaţia este parte. Prioritatea zero este să ne recuperăm datoriile. Şi până acum pot să spun că în 30 de zile am reuşit să recuperăm undeva la jumătate de milion de euro, unele fiind datorii istorice din 2012. Sunt surprins în fiecare zi la federaţie pentru că vorbim de anumite practici, de anumite contracte încheiate în total dezavantaj pentru FRF", a spus preşedintele fără a oferi alte detalii privind aceste contracte.

Fostul preşedinte Mircea Sandu afirma la 16 decembrie 2013 într-o conferinţă de presă că la sfârşitul mandatului său va lăsa federaţia cu 9 milioane de euro în conturi. "De obicei nu vreau să răspund unor atacuri, dar trebuie să-i răspund lui minifotbal ăsta, minicandidatul ăsta (n.r. - candidatul Răzvan Burleanu, la momentul acela preşedinte al FR de Minifotbal), care spune că las federaţia în sapă de lemn. O las cu vreo 20 de milioane patrimoniu, luată de la zero, şi cu vreo 9 milioane de euro în conturi. Eu în luna martie nu voi mai candida, spre ştiinţa lui. Sper să nu fie ales, ca să nu-şi bată joc de banii şi de bunurile pe care eu am reuşit de-a lungul timpului să le aduc în patrimoniul acestei respectabile instituţii", spunea actualul preşedinte de onoare al FRF.

Recent, Sandu a precizat că suma din conturi a ajuns la 6 milioane de euro deoarece din ianuarie şi până în martie FRF a avut activitate, iar instituţia de la Casa Fotbalului cheltuie în medie 1-1,5 milioane de euro lunar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici