Burleanu susţine menţinerea a 18 echipe în Liga I, deşi Iorgulescu vrea reducerea numărului acestora

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că susţine actualul sistem competiţional din Liga I cu 18 echipe, în condiţiile în care preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, doreşte reducerea numărului de cluburi.

58 afișări
Imaginea articolului Burleanu susţine menţinerea a 18 echipe în Liga I, deşi Iorgulescu vrea reducerea numărului acestora

Burleanu susţine menţinerea a 18 echipe în Liga I, deşi Iorgulescu vrea reducerea numărului acestora (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"La Liga I, domnul Iorgulescu împărtăşeşte un punct de vedere în ceea ce priveşte reducerea numărul de echipe. Părerea mea este un pic diferită însă, şi anume că avem nevoie să păstrăm actualul număr de echipe. Dar în mod cert este o decizie care se va lua la nivelul LPF", a spus Burleanu.

La 26 martie, Gino Iorgulescu a anunţat că doreşte reducerea numărului de echipe din Liga I pentru concentrarea valorilor. "Se tot vorbeşte de un sistem cu 12 sau 14 echipe în Liga I. Ar fi bine ca la un moment dat să se treacă la un sistem cu mai puţine echipe din mai multe considerente printre care se numără faptul că valorile s-ar concentra la mai puţine echipe, iar interesul spectatorilor va creşte", declara Iorgulescu.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a menţionat că în Comitetul Executiv din 17 aprilie se vor supune aprobării modificări în ceea ce priveşte sistemul competiţional la nivelul Ligii a II-a şi a III-a.

"După discuţiile avute în teritoriu cu membrii afiliaţi am iniţiat un grup de lucru pentru schimbarea statutului, a regulamentelor precum şi pentru modificarea sistemului competiţional. Astfel, propunerea membrilor afiliaţi, care se va afla pe ordinea de zi a Comitetului Executiv din 17 aprililie, este: la Liga a II-a două serii de câte 12 echipe cu continuarea sistemului play-off unde se va intra însă cu toate punctele obţinute de-a lungul competiţiei, la Liga a III-a vor fi şase serii a câte 14 echipe, iar din ediţia 2015-2016 să avem opt serii pentru reducerea cheltuielilor. De asemenea, la nivelul Ligii a III-a am luat deja decizia, mai rămâne să valideze şi Comitetul Executiv, ca meciurile care până acum se jucau vineri din sezonul următor să se dispute sâmbăta pentru a nu mai rupe relaţia dintre dintre comunitate şi echipele de fotbal", a menţionat Burleanu.

El a confirmat că procesul de licenţiere pentru Liga I va fi menţinut. "Procedura de licenţiere rămâne în picioare, ea a fost foarte apreciată la nivel de UEFA. Rămâne la latitudinea cluburilor mai departe... dacă nu îndeplinesc acele condiţii nu joacă", a precizat oficialul FRF.

În ceea ce priveşte situaţia CS Universitatea Craiova (locul I în Seria a II-a a Ligii a II-a) şi prevederea din statut (art. 54, pct. 2) conform căreia "pentru a promova într-un eşalon competiţional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată - în momentul începerii sezonului competiţional următor - de cel puţin trei ani consecutiv", Burleanu a menţionat că a solicitat un punct de vedere forurilor internaţionale. "Nu pot să spun care e situaţia acum. Nici nu am fost solicitaţi pentru a lua o decizie. În schimb am trimis o scrisoare UEFA şi FIFA pentru a le solicita un punct de vedere în această speţă. Aşteptăm răspunsul celor două organizaţii. Poziţia FRF este că va aplica în mod echidistant regulamentele şi statutul federaţiei", a precizat oficialul federaţiei despre situaţia echipei care se află la primul său sezon competiţional.

De asemenea, Răzvan Burleanu a anunţat finala Cupei României-Timişoreana se va disputa la 23 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici