Buzărnescu a debutat cu dreptul în sezonul pe zgură! Prosport: Calificare neaşteptat de lejeră la Charleston

Mihaela Buzărnescu (39 WTA) s-a calificat luni seară în turul secund al turneului Premier de la Charleston după numai o oră de joc! Adversara ei, Vera Lapko (Belarus), a abandonat la capătul primului set, încheiat cu scorul de 6-4 pentru româncă.

1217 afișări
Imaginea articolului Buzărnescu a debutat cu dreptul în sezonul pe zgură! Prosport: Calificare neaşteptat de lejeră la Charleston

Buzărnescu a debutat cu dreptul în sezonul pe zgură! Prosport: Calificare neaşteptat de lejeră la Charleston

Buzărnescu a avut o misiune uşoară în primul meci al carierei jucat pe zgură verde. "Miki" declara pentru ProSport că vrea să evolueze cât mai bine pe neobişnuita suprafaţă, iar dorinţa i s-a îndeplinit. Revelaţia tenisului românesc a beneficiat de abandonul Verei Lapko la scorul de 6-4, iar calificarea în manşa secundă a turneului de la Charleston îi asigură revenirea pe 38 WTA, cel mai bun loc pe care l-a atins în carieră.

Mihaela a revenit spectaculos după ce a fost condusă cu break, Vera având 2-0, apoi 4-2. A durat mult până bucureşteanca s-a obişnuit cu zgura verde, care este foarte diferită de cea roşiatică, familiară jucătoarelor din Europa. Cu o serie de 4 game-uri consecutive, Buzărnescu şi-a adjudecat primul set, iar Lapko, o tânără speranţă a tenisului mondial, nu a mai revenit pe teren pentru actul al doilea.

Debutanta Buzărnescu îşi asigură biletul în turul al doilea de la Charleston şi un cec în valoare de 4.898 de dolari, iar pentru un loc în optimi se va lupta cu câştigătoarea partidei dintre Sara Errani (Italia, 95 WTA) şi Eugenie Bouchard (Canada, 111 WTA).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici