Buzărnescu, în centrul unui scandal în WTA! O altă jucătoare şi antrenorul ei o acuză că a încasat pe nedrept o sumă majoră de bani

Mihaela Buzărnescu (30 de ani, 21 WTA) a ajuns în centrul celui mai mare scandal din lumea tenisului. "Miki" e acuzată de o altă jucătoare şi de antrenorul acesteia că s-a retras prea târziu de la US Open 2018 şi a încasat, astfel, 27.000 de dolari şi nu i-a lăsat lui Mandy Minella (Luxemburg, 33 de ani, 144 WTA) şansa de a intra pe tabloul principal.

4982 afișări
Imaginea articolului Buzărnescu, în centrul unui scandal în WTA! O altă jucătoare şi antrenorul ei o acuză că a încasat pe nedrept o sumă majoră de bani

Buzărnescu, în centrul unui scandal în WTA! O altă jucătoare şi antrenorul ei o acuză că a încasat pe nedrept o sumă majoră de bani

Contextul nu e deloc complicat. Mihaela s-a accidentat groaznic în meciul cu Svitolina, de la Montreal, a tras din greu pentru a se recupera şi a putea juca la US Open, dar eforturile sale au fost în zadar, chiar dacă a aşteptat până cu puţin timp înaintea meciului cu cehoaica Marketa Vondrousova pentru a le comunica organizatorilor decizia sa. Ce rol are Minella în întreaga poveste? Luxemburgheza era a cincea pe lista "alternates (n. red - jucătoare care intră pe tabloul principal dacă alte adversare se retrag)" şi, cum alte patru sportive spuseseră deja "pas", mai avea nevoie de retragerea Mihaelei pentru a prinde main draw-ul. Dar, cum acest lucru nu s-a întâmplat, dezamăgirea lui Mandy şi a antrenorului a fost mare. Şi are urmări. Pentru Mihaela şi pentru WTA!

Tom Sommer, antrenorul lui Mandy, a vorbit pe larg despre situaţie: "Când Mihaela s-a accidentat la Montreal şi a scris pe Twitter că nu putea juca la US Open, credeam că Mandy va intra pe tablou Când am ajuns la New Haven, Mihaela era încă pe lista de start. Am contactat WTA-ul şi mi-au spus că Buzărnescu este la New York şi că încearcă să se recupereze. Am întrebat un doctor şi pe fizioterapeutul nostru dacă este posibil să joace cu ligamentul afectat şi mi-au spus că nu este nicio şansă, că durează între şase şi opt săptămâni până-ţi revii la normal. Am contactat WTA din nou, nu mi se pare normal să te mai înscrii în concurs atunci când ai un diagnostic şi ştii că eşti accidentată", a spus Sommer, care a anunţat că a făcut, deja, o plângere la Tennis Integrity Unit, organismul care se ocupă de cazurile de corupţie din tenis: "Cei de la WTA mi-au spus că nu au ce să facă, pentru că totul depinde de Federaţia de Tenis din SUA, deoarece turneul are loc la New York. Apoi, am făcut plângere la organismul care se ocupă de integritatea tenisului pentru a pune presiune pe WTA. Şi, pentru a fi siguri că-i spun Mihaelei cum stau lucrurile: dacă ar fi jucat, ar fi fost zeci de pariuri pe adversară. Dar nimic nu s-a întâmplat".

În paralel, Minella i-a scris Mihaelei şi a întrebat-o de ce nu s-a retras mai devreme de la New York: "Mihaela i-a răspuns că a avut o viaţă grea şi că a trecut prin situaţii similare, dar ultima parte e pură ficţiune", a mai dezvăluit antrenorul luxemburghezei.

În plus, Sommer a dezvăluit că Minella va da în judecată WTA: "Suntem în contact cu o echipă de avocaţi din Orlando. Nu este vorba despre domnişoara Buzărnescu, ea a acţionat legal, deşi din punct de vedere moral lucrurile sunt discutabile. WTA trebuie să-şi asume însă responsabilitatea.

Ei au anunţat că Mihaela nu va juca la US Open, apoi au retras ştirea. Au editat articolul de pe site-ul oficial. Per total, un gest stupid făcut de domnişoara Buzărnescu, gestionat foarte prost de WTA, ne-a costat foarte mult timp, energie şi bani. Ceva de acest gen n-ar mai trebui să se întâmple pe viitor".

Pentru că nu şi-a anunţat retragerea de la US Open înainte de startul calificărilor, Buzărnescu s-a ales cu 27.000 de dolari, împărţind 54.000 de dolari cu nemţoaica Mona Barthel, intrată în locul său din postura de lucky-loser.

Lăsată fără şansa de a juca direct pe main draw, Mandy Minella a intrat în calificări, dar a pierdut în turul al doilea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici