Campioane în proba de dublu la New Heaven, Niculescu şi Mirza nu vor mai face pereche la US Open

Deşi au câştigat turneul WTA de la New Heaven, Monica Niculescu şi indianca Sania Mirza au dezvăluit că acest parteneriat este unul de scurtă durată, iar la US Open vor juca alături de partenerele pe care le au de obicei.

638 afișări
Imaginea articolului Campioane în proba de dublu la New Heaven, Niculescu şi Mirza nu vor mai face pereche la US Open

Campioane în proba de dublu la New Heaven, Niculescu şi Mirza nu vor mai face pereche la US Open

"Joc cu Barbora Strycova", a dezvăluit Mirza. "Joc cu Vania King, însă îmi doresc ca aceasta să nu fie ultima dată când evoluez alături de Sania", a adăugat Niculescu.

Niculescu, în vârstă de 28 de ani, şi Mirza, 29 de ani, făcusera pereche ultima dată în 2010, când au ajuns în sferturile de finală ale turneului WTA de la Cincinnati. La şase ani de atunci, cele două sportive s-au reunit şi s-au impus la New Heaven, Statele Unite ale Americii, după ce le-au învins pe Katerina Bondarenko şi Chia-Jung Chuang, scor 7-5, 6-4, în finala competiţiei de dublu.

"Am întrebat-o pe Sania la Cincinnati. Mă gândeam că poate vrea să joace aici. Am întrebat-o, iar când a acceptat, am fost foarte încântată. Iată că am câştigat turneul, aşa că sunt fericită că i-am propus să jucăm împreună", a afirmat Monica Niculescu, într-un interviu acordat site-ului WTA.

Aflată pe primul loc în clasamentul de dublu, Sania Mirza a recunoscut că voia să ia o pauză înainte de participarea la US Open şi să nu participe la New Heaven, însă nu a putut să o refuze pe Niculescu.

"Nu aveam de gând să joc în această săptămână, dar când Monica m-a întrebat, m-am gândit că putem câştiga împreună acest turneu. Ne ştim de ceva timp. De asemenea, jocurile noastre se potrivesc, iar acest lucru ne-a dat încredere. Cred că ne-a ajutat, pentru că ne-am intrat imediat în ritm şi am avut parte de câteva meciuri uşoare", a spus Sania Mirza.

Niculescu şi Mirza au început turneul de la New Heaven cu o victorie în două seturi împotriva cuplului american, beneficiar al unui wild-card, Alison Riske/Louisa Chirico, după care le-au învins într-un mod asemănător pe Darija Jurak şi Anastasia Rodionova, din Croaţia, respectiv Australia. În semifinale, perechea româno-indiană a trecut în super tie-break de dublul sloven cotat cu şansa a treia la câştigarea turneului Andreja Klepac/Katarina Srebotnik.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici