Canada câştigă prima dată în istorie Cupa Davis, cu victoriile lui Şapovalov şi Auger-Aliassme

363 afișări
Imaginea articolului Canada câştigă prima dată în istorie Cupa Davis, cu victoriile lui Şapovalov şi Auger-Aliassme

Şapovalov

Auger-Aliassime a câştigat al şaptelea şi al optulea set din Final 8-ul Cupei Davis 2022, care s-au adaugat meciului câştigat de Denis Şapovalov mai devreme, duminică, oferind Canadei victoria cu 2-0 în faţa Australiei.

A fost mai dificil decât sugerează scorul de 6-3, 6-4 împotriva lui Alex de Minaur, Auger-Aliassime fiind pus în situaţia de a combate opt mingi de break, înainte de a-şi adjudeca victoria.

"Emoţiile sunt greu de descris", a declarat Auger-Aliassime.

"Denis şi cu mine am crescut împreună, visând la acest tip de meciuri, visând să câştigăm Cupa Davis. Este un moment extraordinar pentru mine şi pentru ţară".

Mai devreme, Şapovalov a ieşit la rampă încă de la prima minge împotriva lui Thanasi Kokkinakis pentru a stabili un avantaj de 4-0 şi a se impune pe final cu 6-2, 6-4.

De Minaur avea sarcina de a reedita performanţa din semifinală, când l-a învins pe Marin Cilic cu 6-2, 6-2, pentru a duce finala în meciul decisiv de dublu, dar nu a reuşit să treacă de Auger-Aliassime.

Şapovalov s-a arătat încântat, în declaraţia de după meciul colegului său, citată de site-ul oficial al competiţiei: "De când eram juniori, când îi priveam pe Vasek Pospisil, Milos Raonic şi Daniel Nestor jucând în Cupa Davis, ne doream să facem acelaşi lucru şi poate chiar să o câştigăm într-o zi.

"A fost greu să pierdem în 2019, a fost un sentiment de gol şi ne-am dorit foarte mult de data aceasta", a spus el.

Pentru Vasek Pospisil, veteranul echipei, a fost un moment emoţionant.

"Visăm la acest lucru de mai mulţi ani", a spus el.

"Să fim aici în postura de campioni mondiali..., sunt fără cuvinte. Aceşti băieţi nu mai sunt copii. Au zdrobit totul. Nu poţi câştiga acest eveniment fără o chimie de echipă extraordinară, mergând înainte ca o singură unitate, iar toţi aceşti băieţi reprezintă exact acest lucru”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici