Când revin spectatorii pe stadioane? Ionuţ Stroe a anunţat noile măsuri date de Ministerul Sportului. Care sunt competiţiile care se vor relua

  • Fotbalul, automobilismul, ciclismul şi motociclismul sunt sporturile care se vor relua în lunile iunie-iulie
  • Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, a anunţat că accesul spectatorilor la meciuri va fi posibil dacă nu vor mai apărea cazuri noi de coronavirus
  • De la 1 iunie se pot antrena şi atleţii care practică sporturi de contact
280 afișări
Imaginea articolului Când revin spectatorii pe stadioane? Ionuţ Stroe a anunţat noile măsuri date de Ministerul Sportului. Care sunt competiţiile care se vor relua

Fotbalul este primul sport care se va relua în România, după suspendarea tuturor competiţiilor din cauza epidemiei de coronavirus. Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, a anunţat ce sporturi se adaugă listei de competiţii care vor începe în această vară. 

"Fotbalul pe 13 iunie, automobilimul pe 20 iulie la Cheile Grădiştei şi Adâncata, ciclismul pe 2 iulie cu Turul Sibiului şi motociclismul sunt sporturile anunţate şi discutate că se vor relua", a declarat Ionuţ Stroe.

Ionuţ Stroe a vorbit şi despre decizia cluburilor din Liga 1 de a le permite jucătorilor să plece din cantonament. Ministrul Sportului a spus că fiecare echipă şi-a asumat responsabilitatea asupra sănătăţii fiecărui membru al grupării. 

"Cele mai importante condiţii prevăzute în ordinul MTS:

- în timpul evenimentelor sportive toţi participaniţii, sportivi antrenori, arbitri, voluntari, vor fi supuşi unui triaj epidemiologic

- conferinţele de presă se vor organiza online, declaraţiile de presă post-eveniment vor fi în regim individual

- testarea se face cu două trei zile înainte de primul meci şi este pentru toată lumea, arbitri, delegaţi, fotbalişti, oficiali antidopping

- din 14 în 14 zile testarea va fi repetată

- mai multe zone de acces în stadioane: zona 1 - zona interioară stadionului: terenul de joc şi vestiarele, maximul 80 de persoane; zona 2 - zona tribunelor cuprinde sectoarele, scările de acces, zona mass media, spaţiile administrativem maximum 85 de persoane, iar zona 3 - zona exterioară care va fi în afara stadionului pentru reporteri, transmisiuni, maximum 60 de persoane

- nu sunt recomandate şedintele tehnico-tactice în vestiar", a mai precizat Ministrul Tineretului şi Sportului.

La acest moment, toate competiţiile se vor desfăşura fără spectatori, însă Ionuţ Stroe a precizat că este vorba doar despre o perioadă de timp. 

"Eu îmi doresc ca sportul să aibă spectatori, pentru că prin definiţia lui sportul e un spectacol. E un gol mare pe care îş simţim cu toţii, dar în propunerile iniţiale de la LPF şi FRF, ei şi-au asumat reluarea fără spectatori. Această măsura este pentru a creşte nivelul de siguranţă şi protejarea sănătăţii tuturor participanţilor. E foarte dificil ca organizator să faci selecţie. 

La mine la Craiova sunt 7.000 de abonaţi, cum ai putea să selectezi doar 4,500 dintre ei? Clubul ar fi direct responsabil de o eventuală infectare, Liverpool - Atletico Madrid a avut 47 de decese, eu nu cred că e confortabil în această fază ca un club să îşi asume o asemenea responsabilitate. 

Trebuie să avem puţină răbdare. După modelul în care treptat am reluat şi relaxat măsurile, e posibil să avem spectatori. Eu îmi doresc acest lucru. Accesul spectatorilor e în relatie cu evoluaţia pandemiei Dacă vom avea o evoluţie bună, în sensul diminuării cazurilor noi, evident ca nu vom ţine spectatorii acasă", a precizat Ionuţ Stroe.

Ionuţ Stroe a anunţat că toţi atleţii de la toate disciplinele de sport pot relua antrenamentele, respectând regulamentul stabilit de MTS. Competiţiile indoor însă mai au de aşteptat. 

Sportivii de la sporturi de echipă în sala, precum volei, handbal, baschet se pot antrena individual, dar respectând regula celor 7 metri pătraţi de distanţă. Şi cei de la înot vor putea relua pregătirile, câte un singur sportiv pe culoar, iar masca de protecţie va fi purtată până în momentul în care va intra în apă. 

Atleţii de la sporturile individuale - tenis, atletism, se pot antrena şi se pot relua competiţiile în aer liber, respectând regulile.

"Nu poţi evident să practici rugby cu echipe complete, dar poţi face perechi de câte 2, 3 sportivi pentru a face antrenamente.  Arte marţiale, box, nu poţi pune doi puglişti să aibă un meci de box, dar se pot antrena la sac, face antrenamente fizice. Din punctul meu de vedere dacă încerci să înţelegi în sens de liberalizare poţi să îţi adaptezi sportul pe care îl practici la aceste condiţii", a încheiat ministrul Ionuţ Stroe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici