Când te apuci de kitesurfing, viaţa ta depinde de viteza vântului

  • Andrei Damian, instructor de kitesurfing, te poate învăţa în 12 ore de curs cum să zbori pe apă
  • Intensitatea vântului a determinat iubitorii de acest sport să-şi ia concediu doar pentru a-l practica
  • O şedinţă de kite costă 50 de euro
303 afișări
Imaginea articolului Când te apuci de kitesurfing, viaţa ta depinde de viteza vântului

Când te apuci de kitesurfing, viaţa ta depinde de viteza vântului

Kitesurf-ul este un sport modern care implică deplasarea pe o planşă pe apă, propulsat de forţa unui zmeu.

Dacă te întrebi, care este condiţia principală pe care trebuie să o îndeplineşti pentru a te apuca de kite? E simplu, trebuie să cântăreşti peste 35 de kilograme pentru ca  vântul şi zmeul să nu te ia pe sus.

Simion Ştefănescu are 24 de ani şi parctică kitesurfing de doi ani.

Când nu e kiter, dezvoltă programe şi sisteme de operare pentru computere. Lucrează în Bucureşti, dar epidemia de Coronavirus l-a determinat să lucreze remote din Constanţa, oraşul natal.

Kite-ul s-a dezvoltat în anii '90 şi a fost iniţiat de windsurferii care îşi doreau  şă zboare şi să alunece pe apă în funcţie de viteza vântului. 

Cristina Bârzan practică acest sport de două luni. Pentru că s-a îndragostit de zborul pe apă, a făcut câteva sacrificii financiare pentru a-şi achiziţiona un echipament complet.

Pentru a simţi adrenalina la cote maxime atunci când practici acest sport, vântul trebuie să aibe o viteză de minim 15 noduri.

Nu poţi începe să zbori pe apă cu ajutorul zmeului decât după aproximativ 12 ore de curs.

O oră de curs costă 50 de euro, iar echipamentul este inclus.

În România nu poţi închira un echipament de kitesurfing, trebuie să-l achiziţionezi. Preţul unui astfel de echipament ajunge chiar şi la 3.500 euro.

Dacă ai echipamentul complet, te poţi da cu kiet-ul oriunde în lume.

Cristina Bârzan – Kiter: M-am uitat pe prognoza meteo şi am văzut că astăzi o să bată vântul bine şi mi-am luat concediu să vin să fac kite.

Simion Ştefănescu- kiter: Noi aşteptăm primăvara şi toamna în general, pentru că avem diferenţe mari de temperatură şi astea provoacă vântul. Iar ar trebui să vă spun şi despre pericolele acestui sport, eu doar ce am căzut şi încă mă recuperez, mă resimt. Deşi e apă, doare la fel de tare ca cimentul.

Andrei Damian- Instructor Kitesurfing: Sunt mai multe locaţii, de exemplu o locaţie de iarnă ar fi Africa de Sud, Cape Town, unde vântul este destul de puternic şi constant şi bate destul de des. Şi România îndeplineşte criteriile, dar nu bate vântul atât de des pe cât ne-am dori, dar când bate este foarte frumos şi ne dăm aici la noi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici