Când va fi dată decizia TAS în cazul lui Platini

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat că va da o decizie în cazul apelului preşedintelui UEFA, Michel Platini, vineri, în jurul orei locale 10.00 (ora 11.00 - ora României).

113 afișări
Imaginea articolului Când va fi dată decizia TAS în cazul lui Platini

Decizia TAS în cazul lui Platini va fi dată vineri

Michel Platini s-a prezentat, marţi, la Lausanne, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), care urmează să ia o decizie în privinţa suspendării sale provizorii pentru presupuse fapte de corupţie.

Platini, candidat la şefia FIFA, dar în prezent suspendat din toate activităţile legate de fotbal, va fi audiat şi de Comisia de Etică a forului internaţional, între 16 şi 18 decembrie.

La finalul lunii noiembrie, Camera decizională a Comisiei de Etică prezidată de Hans-Joachim Eckert a deschis proceduri ce îi vizează pe Joseph Blatter şi Michel Platini, în baza rapoartelor prezentate de Camera de investigaţii.

Atunci, presa franceză susţinea că această cameră decizională solicita excluderea pe viaţă din activitatea fotbalistă al lui Platini, vizat pentru că a primit suma de 1,8 milioane de euro pentru servicii prestate între 1999 şi 2002.

Joseph Blatter, Michel Platini, care îndeplineşte şi funcţia de vicepreşedinte al FIFA, şi secretarul general Jerome Valcke au fost suspendaţi, la 7 octombrie, pentru 90 de zile, pentru presupuse fapte de corupţie, de Comisia de Etică a forului fotbalistic mondial. Perioada de suspendare a celor trei se referă la orice activitate naţională şi internaţională legată de fotbal.

Blatter este suspectat că a efectuat o "plată neloială" de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini. Această plată s-a făcut în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 şi 2002.

Michel Platini s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în urma deciziei Comisie de Apel a FIFA, care i-a menţinut suspendarea provizorie, de 90 de zile, din orice actrivitate legată de fotbal, hotărâtă de Comisia de Etică a forului mondial. Platini a cerut TAS să-i ridice suspendarea provizorie până la o decizie finală a FIFA în cazul său.

Platini îşi vede candidatura la preşedinţia FIFA în pericol, deoarece el nu are dreptul să participe ca oficial la nicio activitate legată de fotbal pe perioada suspendării. Singura şansă a preşedintelui suspendat al UEFA să participe la alegerile din 26 februarie 2016 este să obţină o decizie favorabilă la TAS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici