Cantonament la Mogoşoaia pentru 32 de suporteri înaintea unui meci amical cu foşti internaţionali

Un număr de 32 de suporteri va efectua un stagiu de pregătire la Centrul Naţional de Fotbal Mogoşoaia, înaintea "Meciului de Legendă", cu foşti internaţionali, organizat înaintea finalei Cupei României - Timişoreana.

214 afișări
Imaginea articolului Cantonament la Mogoşoaia pentru 32 de suporteri înaintea unui meci amical cu foşti internaţionali

Cantonament la Mogoşoaia pentru 32 de suporteri înaintea unui meci amical cu foşti internaţionali (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit vicepreşedintele de marketing al SABMiller, Mihai Bârsan, cei 32 de suporteri vor fi antrenaţi de foştii selecţioneri Emeric Ienei şi Mircea Rădulescu. Totuşi, dintre cei 32 de jucători, doar 16 vor avea ocazia să joace în Meciul de Legendă.

Cei 32 de jucători vor fi împărţiţi în două echipe, iar la 29 mai, cu două zile înaintea finalei Cupei României - Timişoreana, va avea loc un meci la Mogoşoaia, iar echipa câştigătoare va disputa partida de pe Arena Naţională.

"Vrem să dăm posibilitatea suporterilor de a-şi demonstra pasiunea pentru joc alături de legendele pe care le-au admirat şi le admiră în continuare. De aceea, cei mai buni suporteri, vor juca pe Arena Naţională împotriva unei echipe de legendă, fiind antrenaţi de antrenori de legendă şi vor avea ocazia să se antreneze în cantonamentul de la Mogoşoaia", a spus Bârsan.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat, în glumă, că se va înscrie şi el la preselecţii, însă nu va evolua în meciul de pe Arena Naţională. "Cupa României este un eveniment de tradiţie pentru sportul românesc, pentru fotbalul românesc şi reprezintă un reper foarte important în arhitectura fotbalului românesc", a completat Burleanu.

Fostul internaţional Ilie Balaci i-a rugat pe Emeric Ienei şi pe Mircea Rădulescu să nu îi selecţioneze pe cei mai buni jucători în echipa suporterilor, pentru că membrii formaţiei legendelor sunt în vârstă. "Mi-aş dori ca de această dată să avem mai mulţi spectatori ca anul trecut. Îi rog pe selecţioneri să mai închidă câte un ochi, pentru a nu ne face viaţa prea grea. Vreau să fie atmosfera care a fost la Iaşi acum câţiva ani. Mi s-a părut extraordinar, pentru că am jucat cu stadionul aproape plin", a subliniat Balaci.

Mircea Rădulescu este convins că în acest an echipa suporterilor va reuşi să câştige, pentru prima oară, întâlnirea contra foştilor fotbalişti. "Sper ca acest meci să înveselească puţin atmosfera din fotbalul românesc. În calitate de antrenor, am jucat şi eu o finală de Cupa României, pierdută în faţa Stelei, atunci când eram la Sportul Studenţesc, o echipă boemă. Sunt foarte optimist că, împreună cu colegul meu de generaţie, Emeric Ienei, vom trimite pe teren o echipă a suporterilor care să obţină în fine prima victorie", a precizat Rădulescu.

Portarul echipei legendelor, Bogdan Stelea, susţine că pentru suporteri va fi o experienţă unică, având în vedere că vor avea posibilitatea să evolueze pe Arena Naţională. "A fost o onoare pentru mine să evoluez în Cupa României, pentru că erau meciuri în care se putea întâmpla orice. Încerc să mă pun în situaţia unui suporter care păşeşte pe un astfel de stadion. Am avut posibilitatea să câştig trofeul de cinci ori şi am mai jucat alte două finale. Amintirile sunt frumoase în ambele cazuri, pentru că eşti un adevărat sportiv atunci când ştii să treci peste înfrângere şi să câştigi", a conchis Stelea.

Finala Cupei României - Timişoreana se va disputa la 31 mai, pe Arena Naţională, între învingătoarele din "dublele" Universitatea Cluj - CFR Cluj, scor 0-0 în tur, şi Steaua Bucureşti - Petrolul Ploieşti, scor 1-1 în prima manşă. Retururile acestor întâlniri sunt miercuri şi joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici