Care este cel mai bun 11 din istoria primei reprezentative după Cristi Chivu

Cristian Chivu (35 de ani), fostul căpitan al echipei naţionale a României, a acordat un interviu publicaţiei Eu Sunt 12 în care, printre alte subiecte, şi-a ales cel mai bun 11 din istoria primei reprezentative.

821 afișări
Imaginea articolului Care este cel mai bun 11 din istoria primei reprezentative după Cristi Chivu

Care este cel mai bun 11 din istoria primei reprezentative după Cristi Chivu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Între cele 76 de selecţii pe care le-a strâns Chivu la naţională, fostul jucător de la Ajax Amsterdam a apucat să joace şi cu membrii Generaţiei de Aur, cea care a obţinut performanţe istorice, dar şi în cea căreia, împreună cu Mutu, i-a dat numele.

În poartă, Chivu l-a ales pe Bogdan Lobonţ, legitimat în acest moment la AS Roma, postul de fundaş dreapta fiind ocupat de Dan Petrescu. Cuplul de fundaş centrali este format din Gică Popescu şi Miodrag Belodedici, în timp ce Michael Klein ocupă postul de fundaş stânga.

La mijlocul terenului, Cristi Chivu i-a ales pe Ionuţ Lupescu, Ilie Balaci şi Nicolae Dobrin, iar linia de atac este formată din Adrian Ilie, Gheorghe Hagi şi Adrian Mutu, ultimii doi fiind cei mai buni marcatori din istoria naţionalei României.

Cel mai bun 11 din istoria naţionalei, ales de Cristi Chivu, într-un sistem 4-3-3: Lobonţ - Petrescu, Belodedici, Popescu, Klein - Lupescu, Balaci, Dobrin - Ad. Ilie, Hagi, Mutu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici