Caroline Wozniacki se va retrage după un meci demonstrativ contra Serenei Williams

Tenismena daneză Caroline Wozniacki va disputa ultimul meci din carieră la o partidă demonstrativă contra americancei Serena Williams, care va avea loc în ţara sa natală.

192 afișări
Imaginea articolului Caroline Wozniacki se va retrage după un meci demonstrativ contra Serenei Williams

Caroline Wozniacki se va retrage după un meci demonstrativ contra Serenei Williams

Evenimentul va avea loc la 18 mai 2020, pe "Royal Arena", din Copenhaga. Sala dispune de o capacitate de 13.000 de spectatori, iar acesta va fi ultimul meci pe care Wozniacki îl va disputa, informează L'Equipe.

Caroline Wozniacki şi-a anunţat retragerea din tenis, vineri, printr-o postare pe contul personal de Instagram, Sportiva din Danemarca a anunţat că se va retrage din tenisul profesionist după Australian Open, turneu care va avea loc în perioada 20 ianuarie - 2 februarie 2020.

"Am jucat tenis la nivel profesionist încă de la vârsta de 15 ani. La acea vreme am experimentat un prim capitol minunat al vieţii mele. Cu 30 de titluri WTA, numărul 1 mondial timp de 71 de săptămâni, o finală câştigată la Turneul Campioanelor, trei Olimpiade, inclusiv purtarea drapelului pentru Danemarca şi câştigarea Australian Open, în 2018, am cucerit tot ce am visat vreodată pe terenul de tenis. Întotdeauna mi-am spus că, atunci când va veni vremea, sunt lucruri în afară de tenis, pe care vreau să le fac.

Recent, am descoperit că vreau să realizez mai multe lucruri în afara terenului. Să mă căsătoresc cu David a fost unul dintre scopurile mele. Să întemeiez o familie cu el în timp ce continui să călătoresc prin lume aducând la cunoştinţă oamenilor despre poliartrita reumatoidă. Aşadar, azi anunţ faptul că mă retrag din tenisul profesionist după Australian Open, în luna ianuarie. Acest lucru nu are nimic de a face cu sănătatea mea şi nu înseamnă un rămas bun. Îmi doresc să vă împărtăşesc călătoria mea. În final, vreau să le mulţumesc din toată inima fanilor mei, prietenilor, sponsorilor, echipei mele, soţului meu şi familiei. Fără voi nu aş fi putut să realizez nimic din toate acestea”, a fost mesajul postat de Caroline Wozniacki, pe Instagram.

Caroline Wozniacki (29 de ani) a câştigat, în 2018, Australian Open, după ce a învins-o, în finală, pe Simona Halep, cu scorul de 6-7, 6-3, 4-6. În total, daneza a cucerit 30 de titluri WTA, fiind lider mondial în 2010.

Sportiva ocupă în prezent poziţia 37 în clasamentul mondial WTA. Ultima oară, Wozniacki a luat parte la Open-ul Chinei, în luna octombrie, unde a fost eliminată, în semifinală, de Naomi Osaka, scor 6-4, 6-2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici