Cătălin Burlacu de la CSU Ploieşti, sub investigaţie de dopaj

Baschetbalistul Cătălin Burlacu, al echipei campioane la baschet masculin CSU Ploieşti, se află sub investigaţie de dopaj şi va fi audiat joi, la comisia de specialitate a Agenţiei Naţionale Anti-Doping (ANAD).

170 afișări
Imaginea articolului Cătălin Burlacu de la CSU Ploieşti, sub investigaţie de dopaj

Cătălin Burlacu de la CSU Ploieşti, sub investigaţie de dopaj (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

La finalul meciului trei, de miercuri, din finala Diviziei A la baschet masculin, câştigată pe teren propriu de CSU Ploieşti în faţa formaţiei "U" Mobitelco Cluj (scor 83-77), jucătorii ambelor echipe au intrat la testarea antidoping, fapt unic în istoria sportului românesc.

Secretarul general al FR Baschet, Dan Berceanu a declarat, pentru MEDIAFAX, la finalul meciului: "Există un caz de dopaj la CSU Ploieşti, al unui jucător, nu vreau să dau numele, nu permit regulamentele. Acest jucător va fi audiat mâine la comisiile ANAD. După ora 15.00, astăzi, la sediul federaţiei, a sosit o adresă, prin care se specifica faptul că jucătorul respectiv nu trebuie să participe la jocul din această seară, fiind sub investigaţie. Eu eram în drum spre Ploieşti, iar când am ajuns am înmânat adresa preşedintelui CSU Ploieşti, Alex Iacobescu, si am prezentat-o şi observatorului meciului", a explicat Dan Berceanu.

Berceanu a detaliat acest caz: "Totul a început mai devreme, când echipa din Cluj a cerut ANAD, nu ştiu dacă marţi sau astăzi, o expertiză antidoping pentru cinci jucători ploieşteni. Ne-au trimis o copie şi la federaţie, dar ANAD a răspuns clubului din Cluj că nu poate cere teste antidoping decât pentru propriii jucători sau dacă au informaţii foarte clare despre jucători din echipa adversă. În cazul echipelor, se testează un număr egal de jucători de la fiecare, astfel că federaţia a considerat că este corect să se facă un control asupra unui număr de câte 7 jucători de la fiecare echipă, iar conform regulamentului se face prin tragere la sorţi. Probabil s-au făcut presiuni, nu cunosc amănunte, cert este că s-a prezentat reprezentantul ANAD, care a anunţat că va avea loc un control pentru toţi jucătorii. Nici nu erau 12 în fiecare echipă, din ce îmi amintesc, Ploieşti avea 11 pe foaia de joc, iar Cluj, 10. Probabil, s-a convenit pentru câte 10 jucători, ca număr egal, nu mai ştiu amănunte, deja sunt în drum spre Bucureşti. Sunt surprins de decizie, pentru că un jucător trebuie audiat mai întâi, pentru a se dicta o suspendare, aşa cum s-a întâmplat înaintea meciului din această seară. În adresa primită de la ANAD, citez din memorie, se spunea ca jucătorul X se află sub investigaţie şi nu are drept de joc. Vom merge la audierea de mâine şi vom vedea ce se va întâmpla, dar jucatorul poate cere deschiderea probei B si abia atunci se va lua o decizie finala", a declarat Dan Berceanu, pentru MEDIAFAX.

Observatorul partidei, Ion Olaru, a afirmat că nu a întâlnit-o un astfel de caz în toată activitatea mea. "Am fost anunţat de reprezentantul federaţiei, Dan Berceanu, înaintea începerii meciului, că va avea loc un test antidoping pentru toţi jucătorii la final şi că un jucător de la CSU Ploieşti nu are drept de joc. Acesta s-a conformat şi a ieşit de pe teren, înaintea startului partidei", a precizat, pentru MEDIAFAX, şi observatorul partidei, Ion Olaru.

În timpul încălzirii jucătorilor, înaintea debutului partidei, singurul jucător care a părăsit terenul a fost Cătălin Burlacu, de la CSU Ploieşti, care s-a schimbat în ţinută civilă, urmărind tot meciul de pe banca tehnică. În urmă cu 15 zile, acelaşi jucător, împreună cu coechipierul său Adrian Blidaru, au fost testaţi antidoping la finalul meciului trei din semifinalele cu Gaz Metan Mediaş, de la Ploieşti. Agenţia Naţională AntiDoping nu a comunicat în acest interval dacă vreunul din cei doi jucători ploieşteni testaţi în 4 mai a avut un rezultat pozitiv la test.

Conducerea CSU Ploieşti a confirmat că Burlacu va fi audiat joi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici