Câţi bani pot câştiga echipele din România în UEFA Europa Conference League

  • Din sezonul următor, România nu va mai avea reprezentantă în Europa League
  • România este pe locul 28 în clasamentul coeficienţilor UEFA
  • 5 milioane € va primi câştigătoare UECL
5723 afișări
Imaginea articolului Câţi bani pot câştiga echipele din România în UEFA Europa Conference League

Câţi bani pot câştiga echipele din România în UEFA Europa Conference League

Din sezonul următor vom avea o nouă competiţie europeană. Conference League se doreşte a fi cupa cluburilor medii şi mici din Europa,
cluburi care ajung greu să joace în Liga Campionilor sau chiar în Europa League. Este şi cazul nostru, al românilor. CFR, FCSB, Universitatea Craiova şi câştigătoarea barajului, vor avea şansa să ajungă în primăvara europeană.

Alexander Ceferin, preşedintele UEFA, spune că nu doar cluburile vor beneficia de pe urma noii competiţii.

ALEXANDER CEFERIN, preşedinte UEFA: UEFA Europa Conference League va da mai multor jucători posibilitatea de a experimenta fotbalul european, fapt care va ajuta la dezvoltarea lor fotbalistică. De asemenea, va da ocazia suporterilor de pe întreg continentul de a-şi vedea cluburile jucând împotriva altor echipe de top din alte ţări.

Cu toate acestea, cluburile din România nu vor avea jocuri uşoare în Conference League. Sunt şi super echipe în Europa care nu au prins locuri de Liga Campionilor sau Europa League şi care vor juca în a treia competiţie europeană.

Printre acestea se numără nume mari precum Tottenham, Napoli, Marseille, PSV sau Galatasaray.

Ce sume sunt în joc

Nici premiile nu sunt de neglijat. Simpla calificare în grupele competiţiei aduce aproape 3 milioane de euro în conturile clubului. Fiecare victorie va fi recompensată cu 500.000 de euro. Locul 1 în grupă aduce alte 650.000 de euro şi premiile urcă progresiv până în finală. Câştigătoarea competiţiei va primi 5 milioane de euro şi va avea garantat un loc în grupele Europa League din sezonul următor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici