Ce echipe s-au calificat la Cupa Mondială din 2014

Treizeci de naţiuni sunt calificate până în prezent pentru turneul final al Cupei Mondiale din 2014, ultimele două reprezentative care vor obţine biletul pentru Brazilia urmând să fie stabilite până joi dimineaţă.

1531 afișări
Imaginea articolului Ce echipe s-au calificat la Cupa Mondială din 2014

Ce echipe s-au calificat la Cupa Mondială din 2014 (Imagine: Shutterstock)

În urma meciurilor disputate marţi, s-au calificat Ghana, Algeria, Croaţia, Portugalia, Franţa şi Grecia.

Cele 30 de naţiuni calificate sunt:

Din Europa - Olanda, Italia, Belgia, Elveţia, Germania, Spania, Anglia, Rusia, Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Portugalia, Franţa, Grecia.

Din zona Asia - Japonia, Australia, Iran, Coreea de Sud.

Din America de Sud - Argentina, Columbia, Chile, Ecuador, Brazilia.

Din zona CONCACAF - SUA, Costa Rica, Honduras.

Din Africa - Nigeria, Coasta de Fildeş, Camerun, Ghana, Algeria.

Mai sunt de disputat întâlnirile retur din barajele intercontinentale: Uruguay - Iordania (în tur 5-0, miercuri dimineaţă ora 08.00) şi Mexic - Noua Zeelandă (în tur 5-1, în noaptea de miercuri spre joi ora 01.00).

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Cupei Mondiale din 2014 va avea loc la 6 decembrie, de la ora 18.00, la Costa do Sauipe. Cele 32 de formaţii calificate vor fi împărţite în patru urne valorice în funcţie de locul ocupat în clasamentul FIFA publicat în data de 17 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici