Ce şanse mai are România la calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de handbal

Echipa naţională a României nu mai are şanse matematice pentru calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin, care se dispută în Japonia.

942 afișări
Imaginea articolului Ce şanse mai are România la calificarea în semifinalele Campionatului Mondial de handbal

România nu mai are şanse matematice la calificarea în semifinale Campionatului Mondial de handbal

În urma eşecului suferit duminică dimineaţă de România, 18-27, contra Rusiei, şi a celorlalte rezultate înregistrate în grupa principală II, tricolorele pot obţine cel mult locul 4, care le-ar permite accesul în meciul pentru obţinerea poziţiei a şaptea la finalul Campionatului Mondial.

Pe lângă România-Rusia, scor 18-27, în grupa II principală de la Campionatul Mondial s-au mai înregistrat rezultatele: Muntenegru-Japonia 30-26 şi Spania-Suedia 28-28. Tricolorele se află pe ultimul loc, cu 0 puncte, şi trebuie să câştige ambele meciuri rămase, cu Suedia şi Japonia, pentru a spera la locul 4. De asemenea, elevele lui Tomas Ryde vor avea nevoie de ajutor şi în ceea ce priveşte rezultatele înregistrate de celelalte formaţii din grupă.

Clasamentul grupei II principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin:

1. Rusia - 6 puncte
2. Spania - 5 puncte
3. Muntenegru - 4 puncte
4. Suedia - 3 puncte
5. Japonia - 0 puncte
6. România - 0 puncte

Primele două clasate la finalul grupelor se vor califica în semifinale, în timp ce locul 3 va disputa un meci pentru stabilirea poziţiei a cincea la finalul Campionatului Mondial. De asemenea, locul 4 în grupă va juca o partidă pentru obţinerea poziţiei a şaptea la finalul competiţiei. În cazul în care va termina în primele şapte, Româna se va califica la turneele preolimpice.

Programul României în grupa II principală de la Campionatul Mondial de handbal feminin:

Marţi, 10 decembrie, ora 13:30: România - Suedia
Miercuri, 11 decembrie, ora 11:00: România - Japonia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici