Ce scrie presa internaţională despre victoria Simonei Halep în faţa lui Sloane Stephens

Presa internaţională notează că Simona Halep a trecut cu autoritate de Sloane Stephens, în sferturile de finală la Miami Open, pentru a ajunge într-o semifinală de vis cu Serena Williams, numărul 1 mondial.

7964 afișări
Imaginea articolului Ce scrie presa internaţională despre victoria Simonei Halep în faţa lui Sloane Stephens

Ce scrie presa internaţională despre victoria Simonei Halep în faţa lui Sloane Stephens (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Învingătoare cu autoritate în meciul cu Sloane Stephens (6-1, 7-5), Simona Halep o va întâlni în semifinale la Miami pe Serena Williams, românca fiind ultima jucătoare care a învins-o pe numărul 1 mondial. Meciul dintre Halep şi Williams va fi cel mai important de la începutul acestui sezon. Acesta ar fi trebuit să aibă loc în semifinale la Indian Wells, dar americanca a fost nevoită să se retragă din cauza problemelor la genunchi", scrie L'Equipe.

Tennis.now a notat că Sloane Stephens a dat "semne de viaţă" în meciul cu Halep, dar românca a fost prea bună. "Victoria cu 6-1, 7-5 o duce pe Halep la o semifinală de vis cu Serena Williams, meci în care se vor întâlni cele mai bune jucătoare ale momentului. Halep, cu 14 victorii la rând, o va întâlni pe Williams, care a obţinut 19 victorii în acest an şi este neînvinsă în 2015", scrie sursa menţionată.

Publicaţia belgiană La Derniere Heure subliniază că întâlnirea din semifinale dintre cele două jucătoare va fi cu adevărat explozivă şi are o alură de finală: "La zece zile după întâlnirea ratată de la Indian Wells, Serena Williams şi Simona Halep vor juca, joi, la Miami, într-o semifinală explozivă cu alură de finală. Turneul de la Miami este favoritul Serenei, care s-a impus la ultimele două ediţii. Dar Halep are statistici impresionante în 2015, cu trei turnee câştigate şi 14 victorii consecutive", a precizat La Derniere Heure.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 7-5, pe americanca Sloane Stephens, locul 45 WTA, şi s-a calificat în semifinalele turneului Miami Open, fază în care o va întâlni pe Serena Williams, numărul 1 mondial.

La rândul ei, Serena Williams (SUA) a învins-o pe Sabine Lisicki (Germania), locul 21 WTA şi cap de serie numărul 27, cu scorul 7-6 (4), 1-6, 6-3, în sferturile de finală. Pentru cea mai bună jucătoare din lume, potrivit clasamentului WTA, aceasta a fost victoria cu numărul 700 din carieră.

Halep şi Williams s-au întâlnit ultima dată, în octombrie 2014, în finala Turneului Campioanelor, românca fiind învinsă, cu scorul de 6-3, 6-0. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit şi în Grupa Roşie a competiţiei, când Halep a câştigat cu 6-0, 6-2.

Anterior, ele au mai jucat de trei ori şi de fiecare dată s-a impus Williams. Prima dată au evoluat una împotriva celeilalte în 2011, în turul doi al turneului de la Wimbledon, când Serena Williams a câştigat în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1. Următoarele două partide au avut loc în 2013 şi s-au încheiat cu scorul de 6-3, 6-0, în semifinalele turneului de la Roma, şi cu scorul de 6-0, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati.

Ocupantele locurilor 1 şi 3 WTA ar fi trebuit să joace una împotriva celeilalte şi în semifinalele turneului de la Indian Wells, dar Williams s-a retras înaintea partidei, din cauza unei accidentări la genunchi.

Meciul Halep - Williams este programat, vineri, de la ora 04.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici