Cea mai mare Cupă de Regatte din România, organizată la vară de principalele cluburi de yachting

Life Harbour - cea mai mare marină privată, singura care oferă servicii integrate de yachting, Black Sea Sailing - asociaţia proprietarilor de ambarcaţiuni şi Yacht Club Regal Român - cel mai vechi club român de yachting au lansat Cupa de Regatte - McCann-Erickson, care va avea loc la vară.

246 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare Cupă de Regatte din România, organizată la vară de principalele cluburi de yachting

Cea mai mare Cupă de Regatte din România, organizată la vară de principalele cluburi de yachting (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Este pentru prima dată când trei entităţi de acest calibru care deţin individual şcoli de yachting şi organizează de sine stătător competiţii de yachting şi-au reunit forţele pentru lansarea celei mai mari cupe de regatte din România.

Prima regată va începe pe data de 7 iunie 2013, fiind organizată de Black Sea Sailing şi NauticLife, cea de-a doua regattă va avea loc în perioada de 21-23 iunie, fiind Regata "Regele Mihai I", organizată de YCRR, cea de-a treia regattă va avea loc în perioada 19-21 iulie fiind organizată de NauticLife în parteneriat cu LifeHarbour; cea de-a patra regattă va avea loc în perioada 15- 18 august, fiind organizată de YCRR şi NauticLife; iar utima regattă din această cupă va avea loc în perioada 31 august – 1 septembrie fiind organizată de Black Sea Sailing în parteneriat cu Primăria Mangalia.

Cupa McCann - Erickson va include cinci regatte care se vor desfăşura între Vama Veche şi ptatformele de foraj marin, având ca puncte intermediare Marina Eforie Nord, Portul Tomis şi Marina Limanu. Fiecare competiţie va avea în medie un număr de 25 ambarcaţiuni cu vele, iar numărul total al celor care vor fi la bordul acestor ambarcaţiuni se va ridica la 200 de persoane.

Potrivit organizatorilor, fiecare cursă va fi supravegheată de arbitri internaţionali. "Este o mândrie pentru noi şi în acelaşi timp o onoare să ne asociem cu alte două instituţii prestigioase care au deja o istorie în organizarea competiţiilor de yachting din România şi nu numai. Considerăm că această asociere este mai mult decât un parteneriat, este un pas important care va contribui la dezvoltarea şi, implicit, la consolidarea industriei locale de yachting", a declarat Mihai Marcu, acţionar Life Harbour.

"Cupa McCann Erickson anunţă, probabil, cel mai frumos sezon de yachting din ultimii ani. Comunitatea de navigatori din România este din ce în ce mai numeroasă de la un sezon la altul şi, odată cu organizarea acestui campionat, va fi şi mai unită. Ne va fi astfel mai uşor să ne dezvoltăm, să atragem suport logistic şi financiar pentru tot yachtingul românesc şi să creştem gradul de popularitate al acestui sport şi hobby", a declarat Adrian Niţă, director general Black Sea Sailing Association.

"Am ales să facem parte din acest parteneriat tocmai pentru că am fost singuri mult timp, YCRR organizând regate offshore încă din anul 2000. Am făcut acest pas pentru că noi credem în forţa alianţelor de acest calibru, pentru că fiecare dintre cele trei entităţi are un cuvânt de spus în yachting, are know-how-ul şi dorinţa de a se implica şi realiza evenimente de excepţie. Cu siguranţă, vor fi cele mai frumoase competiţii care se vor bucura de participare foarte bună, de organizare bună, dar şi de suportul unor sponsori şi parteneri media de valoare. De asemenea, ne onorează faptul că regatele din acest an se vor disputa cu coeficienţii de rating ORC, că vor fi prezenţi judecători şi arbitrii internaţionali fapt care urca şi mai mult nivelul acestei cupe de regate", a declarat Sergiu Timofei, secretar general al Yacht Club Regal Român.

Sponsorul oficial al acestor regatte este agenţia de publicitate McCann - Erickson România. De asemenea, Cupa McCann este susţinută şi de BMW.

Cupa McCann Erickson este o competiţie naţională care se adresează pasionaţilor şi celor care practică yachtingul aceasta fiind deschisă tuturor posesorilor de ambarcaţiuni, dar şi nu numai. Programul evenimentelor este: 7 iunie - 9 iunie: Regata Poseidon - Mangalia/Eforie - BSS&NL; 21 iunie - 23 iunie: Regata Regele Mihai - Constanţa - YCRR; 19 iulie - 21 iulie: Regata Benetteau - NL; 15 august - 18 august: Regata Ziua Marinei - Constanţa/Eforie/Mangalia - YCRR&NL; 31 august - 1 septembrie: Regata Callatis - Mangalia/Eforie - BSS&Primăria Mangalia.

LifeHarbour Limanu este cea mai mare marină privată din România, singura care oferă servicii integrate: vânzare şi închiriere de ambarcaţiuni ale celor mai mari producători mondiali, servicii portuare şi de cheiaj, servicii hoteliere şi restaurant, cursuri de navigaţie în cadrul Romanian Yachting School – unica şcoală de yachting din România cu apartenenţă la o instituţie de învăţământ cu vasta experienţă în domeniul naval, "Colegiul Nautic Român". Totodată, LifeHarbour este baza de plecare şi desfăşurare a unora dintre cele mai cunoscute regate desfăşurate la malul Marii Negre.

Black Sea Sailing Association este asociaţia proprietarilor de ambarcaţiuni din România. Asociaţia are ca scop sprijinirea şi îmbunătăţirea navigaţiei sportive şi de agrement în România, precum şi salvarea şi protejarea mediului natural marin. Asociaţia desfăşoară în permanenţă actvităţi şi programe de formare a viitorilor navigatori şi a echipajelor, atât pentru yachtingul de agrement, cât şi pentru cel sportiv. Black Sea Sailing Association a fost înfiinţată în sezonul de yachting 2012 şi reuneşte până în prezent peste 200 de membri.

Yacht Club Regal Român a fost înfiinţată în 1921 la Constanţa, în 1924 Regele Ferdinand a preluat funcţia de Comodor al clubului, iar din 1936 a devenit reprezentantul oficial al României în competiţiile nautice internaţionale şi organismul de legătură cu organizaţii similare din străinătate. În 2002, Majestatea Sa Regele Mihai I a acceptat funcţia de Comodor al clubului şi în 2004 YCRR a devenit reprezentantul României la EBA (European Boating Association). În prezent, numărul membrilor Yacht Club Regal Român este în creştere, fiind grupaţi în mai multe categorii (membri de onoare, asociaţi, simpatizanţi, cadeţi). Prin organizarea de expediţii, croaziere, regate offshore şi compeţii, Yacht Club Regal Român încearcă să fie cât mai aproape de membrii săi şi de societate contribuind la dezvoltarea activităţilor nautice în scop sportiv şi recreativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici