Cea mai veche competiţie de fotbal îşi desemnează câştigătoarea

  • Arsenal - Chelsea este finala Cupei Angliei în acest sezon
  • Arsenal e echipa cu cele mai multe cupe ale Angliei câştigate
  • Ashley Cole a câştigat FA Cup de 7 ori, atât cu Arsenal cât şi cu Chelsea
1228 afișări
Imaginea articolului Cea mai veche competiţie de fotbal îşi desemnează câştigătoarea

Cea mai veche competiţie de fotbal îşi desemnează câştigătoarea FOTO Hepta

Finala FA Cup, cea mai veche competiţie de fotbal, se joacă astăzi între Arsenal şi Chelsea pe Wembley. „Tunarii” au nevoie disperată de victorie dacă vor să mai prindă un loc în cupele europene. În cazul unui triumf al lui Chelsea, în Europa League va merge Wolverhampton.

Arsenal este cea mai de succes echipă în cupa Angliei. A câştigat trofeul de 13 ori. Ultimul triumf în FA Cup pentru formaţia din nordul Londrei a venit în 2017 sub comanda lui Arsene Wenger. Atunci o învingeau în finală tot pe rivala din acest an, Chelsea. Echipa lui Mikel Arteta nu a mai pierdut o finală de cupa Angliei din 2001.

Chelsea a câştigat FA Cup de 8 ori, iar ultima dată au făcut-o în 2018. Tot de pe Stamford Bridge vine şi jucătorul care a înscris în cele mai multe finale – Didier Drogba în 4 finale.

Jucătorul cu cele mai multe cupe ale Angliei în palmares este Ashley Cole. Fundaşul stânga a cucerit trofeul de 7 ori în cariera sa. De 3 ori cu Arsenal şi de 4 ori cu Chelsea. Printre fotbaliştii care au jucat pentru ambele echipe se numără şi Petr Cech, Cesc Fabregas, William Gallas, Nikolas Anelka şi Olivier Giroud.

În ultimii 20 de ani, Chelsea şi Arsenal au câştigat câte 6 cupe fiecare. Cele două au mai jucat finala între ele doar de două ori în istorie. În 2017 şi în 2002, când la Chelsea se afla în teren şi actualul ei antrenor, Frank Lampard. De ambele dăţi când cele două echipe s-au întâlnit în ulitmul act al competiţiei câştigătoarea a fost Arsenal.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici