Cehia şi Polonia şi-au retras candidatura pentru organizarea unor meciuri la Euro-2020

Federaţia Cehă de Fotbal (FACR) a anunţat, miercuri, că şi-a retras candidatura pentru organizarea de meciuri la Campionatul European din 2020, după refuzul municipalităţii oraşului Praga de garanta proiectul care include renovarea stadionului. Federaţia Poloneză de Fotbal (PZPN) a anunţat în aceeaşi zi că şi-a retras candidatura.

91 afișări
Imaginea articolului Cehia şi Polonia şi-au retras candidatura pentru organizarea unor meciuri la Euro-2020

Cehia şi Polonia şi-au retras candidatura pentru organizarea unor meciuri la Euro-2020 (Imagine: Thomas Dan/Arhiva Mediafax Foto)

"FACR a decis să nu mai candideze la organizarea Euro-2020. Decizia Primăriei din Praga de a nu garanta proiectul va aduce pierderi pentru oraş, pentru suporteri şi pentru fotbalul ceh", se arată într-un comunicat al federaţiei cehe.

Forul ceh dorea ca oraşul Praga să găzduiască trei meciuri din faza grupelor şi o partidă din optimile de finală ale Campionatului European din 2020.

Municipalitatea din Praga a respins, marţi, ca incomplet proiectul propus de FACR, care includea renovarea Stadionului Eden, pe care joacă formaţia Slavia Praga, şi creşterea capacităţii la 30.000 de locuri.

Campionatul European din 2020 va fi organizat în 13 oraşe europene diferite. Dosarele de candidatură vor fi depuse până cel târziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 oraşe în septembrie 2014.

Şi Federaţia Română de Fotbal a depus, la 20 mai 2013, candidatura oficială pentru găzduirea de meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020.

După Cehia, Polonia şi-a retras candidatura pentru organizarea unor meciuri la Euro-2020

Federaţia Poloneză de Fotbal (PZPN) a anunţat, miercuri, că şi-a retras candidatura pentru organizarea de meciuri din cadrul Campionatul European din 2020, la scurt timp după ce forul ceh făcuse un anunţ similar, informează AFP.

"Am apreciat că şansele noastre pentru a obţine organizarea de meciuri sunt minime", a declarat Zbigniew Boniek, preşedintele federaţiei, citat de agenţia PAP.

PZPN propusese două stadioane pentru Euro-2020, la Varşovia şi Chorzow.

Polonia a fost organizatoare, alături de Ucraina, a Euro-2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici