Cel mai bogat om din Africa vrea să cumpere clubul Arsenal. El a fost informat de costul preluării

Aliko Dangote a fost cel mai bogat om din Africa în ultimii 11 ani, iar miliardarul a vorbit în mod regulat despre dorinţa de a cumpăra Arsenal, deşi actualul proprietar, miliardarul Stan Kroenke este ferm convins că clubul nu este de vânzare.

3766 afișări
Imaginea articolului Cel mai bogat om din Africa vrea să cumpere clubul Arsenal. El a fost informat de costul preluării

Omul de afaceri american a devenit acţionar majoritar al tunarilor în 2011, iar de atunci clubul a găsit cu greu calea spre succes.

Acest lucru a dus la nemulţumiri în rândul fanilor, dar şi la apariţia unor părţi interesate care şi-au arătat interesul pentru a cumpăra clubul, informează The Mirror.

Anul trecut, în urma scandalului din Superliga europeană, omul de afaceri suedez şi fondatorul Spotify, Daniel Ek, a lansat o ofertă de preluare, care a fost refuzată.

Kroenke a insistat la vremea respectivă că clubul nu este de vânzare în niciun caz, emiţând o declaraţie în care se spunea: „În ultimele zile am luat act de speculaţiile din mass-media cu privire la o potenţială ofertă de preluare a Arsenal Football Club. Rămânem 100% dedicaţi lui Arsenal şi nu vindem nicio participaţie în cadrul clubului. Nu am primit nicio ofertă şi nu vom lua în considerare nicio ofertă".

În timp ce soţii Kroenke au rezistat acelei oferte de 1,8 miliarde de lire sterline şi se pare că vor menţine aceeaşi poziţie, aceştia ar putea avea o altă propunere de preluare de luat în considerare în viitorul apropiat.

Asta pentru că cel mai bogat om din Africa, Aliko Dangote, şi-a declarat în mod regulat dorinţa de a încerca să cumpere clubul.

Într-o declaraţie din ianuarie 2020, el a subliniat că va căuta să lanseze o ofertă de preluare imediat ce va termina alte proiecte la care lucrează.

La acel moment, el a sugerat 2021 ca o potenţială dată ţintă, dar aceasta a trecut acum şi calendarul celorlalte proiecte ale sale nu este clar.

Vorbind în 2020, Dangote a spus despre Arsenal: „Este o echipă pe care da, aş vrea să o cumpăr într-o zi, dar ceea ce continui să spun este că avem proiecte în valoare de 20 de miliarde de dolari şi pe asta vreau să mă concentrez cu adevărat.

„Încerc să termin de construit compania şi apoi, după ce terminăm, poate cândva în 2021 putem relua discuţia.

Nu cumpăr Arsenal chiar acum, ci când voi termina toate aceste proiecte, pentru că încerc să duc compania la următorul nivel".

Lui Dangote şi altor părţi interesate li s-a spus exact cât de mult ar costa probabil preluarea lui Arsenal, sau a unui alt club din cele "şase mari".

În martie 2020, Bob Ratcliffe - şeful diviziei de fotbal de la Ineos şi fratele lui Sir Jim Ratcliffe a susţinut: „Toate sunt de vânzare".

El a declarat la Financial Times Business of Football Summit că o preluare a unui club din cele şase mari ar costa pe cineva ca Dangote, sau oricine altcineva, cel puţin 2 miliarde de lire sterline, în timp ce o mutare pentru o altă echipă din Premier League ar costa între 150 şi 350 de milioane de lire sterline.

Rămâne de văzut dacă Dangote va fi sau nu în măsură să facă o ofertă de acest nivel în viitorul apropiat.

Dar el a ajuns recent în fruntea listei Forbes a miliardarilor ca fiind cea mai bogată persoană din Africa, pentru al 11-lea an consecutiv.

Averea sa este estimată la 13,9 miliarde de dolari, în creştere de la 12,1 miliarde de dolari anul trecut, după o creştere de 30% a preţului acţiunilor celui mai valoros activ al său, Dangote Cement.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici