Cel mai dificil raliu hard enduro din lume începe marţi la Sibiu

Startul celui mai dificil raliu hard enduro din lume se dă marţi, 25 iulie, la ora 17:00, pe Bd-ul Coposu din centrul Sibiului, în cea de a 14-a ediţie a Red Bull Romaniacs. Raliul debutează cu Prologul urban, în care riderii luptă pentru un loc cât mai bun pe ordinea de start a primei zile de off-road.

1725 afișări
Imaginea articolului Cel mai dificil raliu hard enduro din lume începe marţi la Sibiu

Cel mai dificil raliu hard enduro din lume începe marţi la Sibiu

Anul acesta au sosit în Sibiu rideri din 49 de ţări, inclusiv din Statele Unite ale Americii, Africa de Sud, Argentina, Australia, Noua Zeelandă, Hong Kong sau Singapore. Graham Jarvis (Husqvarna) a câştigat anul trecut titlul cu nr.5 şi britanicul pare că nu va fi detronat prea curând din postura de „Rege al Carpaţilor”. Revine în 2017 şi este pentru a 10-a oară când ia startul în raliul de referinţă din enduro extrem. Este dornic să îşi apere titlul, însă este conştient că printre adversarii săi se află riderii mult mai tineri, unul dintre ei, Wade Young, având chiar jumătate din vârsta sa.

Alfredo Gomez (KTM, Spania) a câştigat luna trecută Erzbergrodeo, cursa de pe muntele de fier din Austria, şi doreşte să câştige cursa de cinci zile din România, după ce anul trecut a terminat pe locul doi.

”Sunt nerăbdător să iau iar startul la Red Bull Romaniacs, am lucrat foarte mult cu echipa, ne-am antrenat din greu şi ne-am făcut setările la motocicletă, îmi place foarte mult această cursă cu acele zile lungi de stat pe motor. Voi încerca să dau tot ce pot şi voi lupta pentru victorie. Ar putea fi posibil - dacă nu se întâmplă nimic ciudat, o voi face.”- Alfredo Gomez

Jonny Walker (KTM, Marea Britanie) a fost nevoit să se retragă anul trecut în urma unei accidentări suferite chiar în prima zi de off-road, însă anul acesta este determinat să câştige titlul cu numărul trei. Cel mai tânăr câştigător al Red Bull Romaniacs are toate şansele să îi egaleze anul acesta recordul lui Cyril Despres – primul câştigător din istoria raliului a dobândit trei tiluri şi este devansat în clasament doar de Jarvis.

"Aştept cu nerăbdare cursa din acest an pentru a încerca să mă revanşez după ce mi-am fracturat piciorul anul trecut, când speram la a treia victorie consecutivă. Mă întorc anul acesta să lupt pentru victorie! “ – Jonny Walker

Wade Young (Sherco, Africa de Sud) are deja două podiumuri la Red Bull Romaniacs ultimul obţinut în 2016, când s-a clasat pe trei şi este nerăbdător să obţină titlul după ce a dovedit, încă de la 16 ani, că poate câştiga curse lungi, atunci s-a impus în Roof of Africa.

David Knight, multiplu campion mondial de enduro (clasic) şi câştigător al International Six Days Enduro este supriza clasei Gold din acest an. Britanicul este debutant la Red Bull Romaniacs, dar având învedere palmaresul său mulţi se aşteaptă să îl vadă măcar în top 5 la finşul de pe 29 iulie.

"Am urmărit mulţi ani progresul Red Bull Romaniacs şi întotdeauna am sperat că voi avea şansa de a concura într-o zi. Îmi cer scuze fanilor că a durat atât de mult, dar în sfârşit voi lua startul la Sibiu şi sunt foarte fericit. În acest stadiu al carierei mele de este vorba de a participa la evenimente care mă motivează şi care sunt plăcute, aşa că alegerea şi dorinţa mea a fost să vin! Nu am nici o mare aşteptare, bineînţeles că încerc să dau tot, dar mă duc pur şi simplu cu intenţia de a experimenta şi de a învăţa evenimentul, de a-i urmări pe cei obişnuiţi cu raliul şi de a vedea unde voi fi când vom termina, ştiu că vor fi cinci zile foarte dificile, mai ales că acum sunt privat. " a spus David Knight

La ediţia din acest an a Red Bull Romaniacs, în cadrul proiectului „Enduro for Romania”, se organizează pentru a doua oară un târg de echipament şi suveniruri din lumea enduroului extrem. Fondurile strânse vor fi donate Spitalului Judeţean Sibiu, secţiilor de neonatologie şi prematuri, pentru achiziţionarea unor incubatoare noi, atât de necesare pentru supravieţiurea prematurilor şi a celor născuţi la termen dar cu gruetate mică.

Anul trecut s-au strâns 28.000 lei, iar banii s-au dus către Asociaţia Baby Care pentru un proiect de achiziţionare de pulsoximetre, echipamente sanitare vitale pentru depistarea precoce a malformaţiilor congenitale la nou-născuţii prematur.

Pe lângă susţinerea proiectului destinat prematurilor, în acest an ne impilicăm şi în sprijinirea Serviciului de Ambulanţă Sibiu pentru achiziţionarea unor aparate de masaj cardiac continuu.

Program Red Bull Romaniacs 2017

Luni, 24 iulie
10:00 – 22:00 Verificări administrative şi tehnice – Ramada Hotel, Sibiu
13:00 Conferinţa de presa – traseul de la Prolog.
Marţi, 25 iulie
08:30 Calificări clasa Bronze
10:00 Calificări clasa Silver
11:00 Calificări clasa Gold class
11:30 Calificări clasa Iron Class (nu sunt obligatorii)
17:00 Prolog Finalele, Bd-ul. Coposu, Sibiu
La Prolog se califică primii 35 de rideri de la clasele Bronze, Silver şi Gold. Clasa Gold, cea în care concurează vedetele mondiale din acest sport va evolua ultima.
Miercuri – Sâmbătă sunt programate cele patru zile de off-road.
Sâmbătă, 29 iulie
11:00 Finiş Dealul Guşteriţa de lângă Sibiu

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici