Cetăţean rus, arestat preventiv în Franţa pentru acte de huliganism comise la Euro 2016

Un bărbat de naţionalitate rusă a fost arestat preventiv de autorităţile franceze în legătură cu un incident violent în timpul Campionatului European de Fotbal (Euro 2016) din Franţa, în urma căruia un suporter englez a fost grav rănit, informează site-ul postului France 24.

583 afișări
Imaginea articolului Cetăţean rus, arestat preventiv în Franţa pentru acte de huliganism comise la Euro 2016

Cetăţean rus, arestat preventiv în Franţa pentru acte de huliganism comise la Euro 2016

Suspectul, care a fost iniţial reţinut în luna februarie în Germania, fiind predat luni autorităţilor franceze, va fi trimis în judecată pentru atacarea unui suporter englez şi riscă până la 15 ani de închisoare în Franţa în cazul în care este găsit vinovat de tentativa de omor şi vătămare corporală gravă.

Incidentele violente între suporterii ruşi şi englezi produse pe data de 11 iunie 2016 la Marsilia, înainte de meciul între Rusia şi Anglia, soldate cu 35 de persoane rănite, au şocat întreaga lume.

Suspectul este acuzat că, împreună cu alţi huligani ruşi, l-a atacat pe fanul englez Andrew Bache, care are partea stângă a corpului paralizată după ce a fost lovit în cap cu o bară metalică.

Rusia urmează să găzduiască anul acesta turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal, existând temeri că actele de huliganism comise în Franţa de suporterii ruşi s-ar putea repeta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici