CFR Cluj cere depunctarea FCSB. Clujenii au depus plângere la Comisia de Disciplină / Becali: E periculos că gândesc aşa ceva

CFR Cluj cere măsuri drastice împotriva FCSB-ului, în urma deselor atacuri venite din partea vicecampionilor, iar un memoriu a fost depus deja la Comisia de Disciplină în acest sens. De asemenea, finanţatorul FCSB este acuzat că l-ar fi sunat pe Dan Petrescu în ziua meciului, lucru interzis.

3187 afișări
Imaginea articolului CFR Cluj cere depunctarea FCSB. Clujenii au depus plângere la Comisia de Disciplină / Becali: E periculos că gândesc aşa ceva

CFR Cluj cere depunctarea FCSB. Clujenii au depus plângere la Comisia de Disciplină / Becali: E periculos că gândesc aşa ceva

Conform DigiSport, clujenii au depus un memoriu pentru sancţionarea FCSB-ului. Clubul din Gruia a făcut referire la atacurile venite din partea FCSB, dar şi la apelul venit pe ruta Becali-Petrescu.

În articolul 52, punctul 5 din Regulamentul Disciplinar, legat de "Comportarea jignitoare, calomnioasă şi declaraţii care afectează imaginea fotbalului", se precizează că astfel de abateri ar putea duce până la suspendări între 6 şi 12 luni pentru oficiali şi penalităţi sportive de la 5.000 la 300.000 de lei; În plus, "clubul de care aparţine această persoană va fi sancţionat cu scăderea a 3 puncte din cele obţinute în campionatul în care participă echipa de categorie superioară".

Printre declaraţiile la care se referă clujenii se numără: "Cu CFR... Păi cu CFR să se dea lumea la o parte, că e Dan Petrescu acolo! El înjură pe toată lumea de familie pe acolo! Când nu primeşte penalty la mişto, zice că a venit în România pentru că el e mare: <Eu sunt Dan Petrescu, bă, eu vă înjur de morţi şi de familie şi trebuie să acceptaţi. El înjura de morţi şi de familie, dar pe el să nu-l elimine, că el e Dan Petrescu! Aşa cum îi înjură pe jucători, să-i înjure şi pe arbitri, că sunt ai lui. Ia pleacă, bă, Dan Petrescu din România, dacă nu îţi convine! Înjuri tu pe toată lumea! Nu s-a mai pomenit un om atât de obraznic", este una dintre declaraţiile depuse de clujeni la dosar.

"E ordin de zi, de la Orban (n.r. Viktor Orban, premierul Ungariei), ca CFR să ia campionatul în anul centenarului României. CFR este echipă ungurească. E ruşinos să câştige ungurii în anul centenarului şi de aceea mă lupt aşa tare”, este o altă declaraţie aflată la dosar.

Becali, despre depunctarea solicitată de CFR: E periculos că gândesc aşa ceva

George Becali a reacţionat imediat după ce CFR Cluj a depus o plângere la Comisia de Disciplină, prin care cere depunctarea FCSB, din cauza atacurilor repetate şi a contactării lui Dan Petrescu, în ziua meciului, de finanţatorul vicecampioanei.

Războiul pentru titlul Ligii 1, dintre FCSB şi CFR, continuă, iar în acest moment toate armele au fost scoase pe masă. Clujenii doresc acum să profite de regulament pentru a cere o depunctare a vicecampioanei României.

La auzul acestei plângeri, Gigi Becali a avut o reacţie dură: "Te aştepţi la orice de la ei. Periculos e că oamenii ăştia gândesc aşa ceva. Nu poate avea finalitate. Am spus că în anul centenarului, eu român, trebuie să mă lupt ca să nu ia ungurii titlul. Eu nu văd jignirea. Le e ruşine că-s unguri? Mie nu mi-e ruşine că sunt român. Ce, i-am înjurat?!

E periculos că gândesc aşa ceva. Nu poţi pune în regulamente chestii care încalcă legea. Punctele se câştigă numai pe teren. Spune şi TAS-ul. CFR e echipă ungurească. Nu e ură de rasă. Ei s-au supărat că l-am contactat pe Dan Petrescu înaintea meciului, spun că voiam să cumpărăm meciul. Dacă n-avem voie să mai vorbim cu lumea... Eşti în România, te aştepţi la orice. De ce ies acum? Asta e întrebarea. Dacă se întâmplă aşa ceva... Mai e ceva normal în România? Se întâmplă orice în România", a declarat finanţatorul FCSB pentru DigiSport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici