CFR Cluj pierde cu FC Basel, scor 0-1, şi este eliminată din competiţiile europene

Campioana României, CFR Cluj, a fost eliminată din competiţiile europene, după ce a fost învinsă, marţi, în deplasare, cu scorul de 1-0, de echipa elveţiană FC Basel, în etapa a cincea a grupei E a Ligii Campionilor.

42 afișări
Imaginea articolului CFR Cluj pierde cu FC Basel, scor 0-1, şi este eliminată din competiţiile europene

CFR Cluj pierde cu FC Basel, scor 0-1, şi este eliminată din competiţiile europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unicul gol al meciului a fost marcat de Almerares '15

1-0: Almerares a deschis scorul pentru Basel printr-un şut din apropierea porţii clujene, după ce mijlocaşul argentinian a scăpat de marcajul lui Tony.

FC Basel: 1. Costanzo - 22. Inkoom, 19. Abraham, 28. Ferati, 20. Safari - 30. Tembo (32. Zanni '89), 10. Yapi, 24. Cabral, 17. Shaqiri (34. Xhaka '87) - 15. Almerares, 13. A. Frei (4. Atan 90+2). Antrenor: Thorsten Fink.

CFR Cluj: 1. Nuno Claro - 2. Tony, 20. Cadu, 13. Piccolo, 24. Rada - 19. Culio (99. Sforzini '74), 11. Tomas Costa, 8. Kivuvu, 23. Leo Veloso (28. E. Kone '58) - 16. Bastos, 9. Traore (32. Bjelanovici '46). Antrenor: Sorin Cârţu.

Cartonaşe galbene: Almerares '14 / Leo Veloso '30, Cadu '62, Tomas Costa '80.

Cartonaş roşu: Piccolo '88.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Franţa, cu Laurent Duhamel la centru, ajutat la cele două linii de Stephane Duhamel şi Christophe Capelli, în timp ce rezervă a fost Fredy Fautrel. Asistenţi suplimentari au fost Olivier Thual şi Clement Turpin.

În minutul 75 al partidei, antrenorul echipei CFR Cluj, Sorin Cârţu, a avut o reacţie nervoasă, spărgând unul dintre geamurile de plastic ale băncii de rezerve cu piciorul.

CFR Cluj nu mai poate merge nici măcar în 16-imile Ligii Europa fiind dezavantajată de meciurile directe cu FC Basel, după victoria din România cu 2-1 şi înfrângerea din deplasare cu 1-0. Basel mai păstrează şanse de calificare şi în optimile Ligii Campionilor, cu condiţia să învingă în deplasare formaţia Bayern Munchen iar AS Roma să piardă meciul cu CFR Cluj.

Clasamentul grupei E a Ligii Campionilor înaintea ultimei etape:

1. Bayern Munchen - 12 puncte

2. AS Roma - 9 puncte

3. FC Basel - 6 puncte

4. CFR Cluj - 3 puncte

În ultima etapă a grupei E, programată la 8 decembrie, sunt programate meciurile: Bayern Munchen - Basel şi CFR Cluj - AS Roma.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici