CFR Cluj şi Petrolul Ploieşti au făcut apel împotriva depunctării în viitorul sezon

CFR Cluj şi Petrolul Ploieşti sunt singurele cluburi care au făcut apel la decizia de depunctare în viitorul sezon al Ligii I, pentru celelalte cinci echipe rămânând în vigoare sancţiunile primite, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru.

456 afișări
Imaginea articolului CFR Cluj şi Petrolul Ploieşti au făcut apel împotriva depunctării în viitorul sezon

Directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Doar CFR Cluj şi Petrolul Ploieşti au făcut apel. Toate celelalte au rămas cu sancţiunile dictate de comisia de fond, care au devenit definitive prin neapelare. În cazul în care Comisia de Apel păstrează deciziile comisiei de fond, CFR Cluj şi Petrolul pot să se adreseze la TAS. O decizie irevocabilă trebuie să dea TAS până la 30 iunie", a declarat Duru, pentru MEDIAFAX.

Astfel, în cazul în care în care vor evita retrogradarea, FC Rapid va începe cu 3 puncte de penalizare în viitorul sezon, Universitatea Cluj cu 3 puncte şi penalitate de 50.000 de lei, iar FC Braşov tot cu 3 puncte penalizare.

TITLURILE ZILEI

Ceahlăul Piatra Neamţ a retrogradat în Liga a II-a din punct de vedere sportiv şi nu se mai aplică sancţiunea cu 9 puncte penalizare, în aceeaşi situaţie aflându-se şi Oţelul Galaţi, care primise o sancţiune cu 3 puncte de penalizare, în urma analizării dosarului de către Comisia de Fond a Sistemului Naţional de Licenţiere. Gruparea de Liga a II-a Metalul Reşiţa, care fusese sancţionată cu 9 puncte de penalizare, nu a făcut apel întrucât nu are şanse de promovare în Liga I.

Toate cele şapte grupări sancţionate de Comisia de Fond a Sistemului Naţional de Licenţiere la sfârşitul săptămânii trecute au avut termen de depunere a contestaţiilor până la 19 mai, Comisia de Apel analizând cazurile în perioada 20-22 mai.

Licenţa de Liga I mai poate fi contestată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, dar o decizie definitivă trebuie dată până la 30 iunie 2015.

Conform regulamentului, deducerea punctelor se face în sezonul 2015-2016 al Ligii I, prin decizii ale Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF, la solicitarea directorului de licenţiere.

FC Petrolul Ploieşti, FC Rapid, CFR Cluj, U Cluj, Oţelul Galaţi, Ceahlăul Piatra Neamţ, FC Braşov şi Metalul Reşiţa au primit sancţiuni cu depunctarea din partea Comisiei de Fond a Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul FRF, în urma analizării dosarelor prezentate de cluburile care au solicitat licenţă pentru Liga I, ediţia 2015-2016, constatându-se că nu au fost îndeplinite criteriile financiare.

Acesta este primul an în care Federaţia Română de Fotbal a renunţat la sancţionarea cu retrogradarea pentru neîndeplinirea cerinţelor din manualul de licenţiere. După ce în ultimii ani, mai multe cluburi, printre care Rapid sau Gloria Bistriţa, nu au îndeplinit criteriile financiare obligatorii pentru obţinerea licenţiei şi au fost retrogradate în Liga a II-a la masa verde, conducătorii grupărilor din Liga I au solicitat conducerii FRF în octombrie 2014 relaxarea condiţiilor şi eliminarea sancţiunii cu retrogradarea. Pierderea licenţei a provocat de asemenea o serie de procese la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne şi modificarea componenţei Ligii I după începutul competiţiei.

În 10 noiembrie 2014, la recomandarea UEFA, Comitetul Executiv al FRF a eliminat sancţiunea cu retrogradarea, aceasta fiind înlocuită cu depunctarea şi penalizarea financiară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici