CFR Cluj - Universitatea Craiova, scor 2-0

Formaţia CFR Cluj a câştigat, sâmbătă, cu scorul de 2-0 (0-0), în faţa echipei Universitatea Craiova, partida susţinută pe teren propriu, contând pentru etapa a XV-a Ligii I.

40 afișări
Imaginea articolului CFR Cluj - Universitatea Craiova, scor 2-0

Ricardo Cadu (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Golurile au fost marcate Cadu '62, Kone '71.

1-0: Deac a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, mingea a ajuns la Cadu, aflat la marginea careului de 6 metri, şi căpitanul echipei clujene a şutat pe jos, pe lângă Silviu Lung jr., fază la care jucătorii Universităţii Craiova au acuzat henţ la Dubarbier.

În minutul 68, Mitchell l-a împins pe Deac în afara suprafeţei de joc, fotbalistul clujean a încercat să-l lovească pe australian care s-a repezit pe acesta şi i-a pus mâinile în gât. Incidentul a fost stopat de intervenţia arbitrului Ovidiu Haţegan, care le-a arătat cartonaşul galben ambilor fotbalişti.

2-0: Deac a centrat în faţa porţii, Dorel Stoica l-a scăpat din marcaj pe Yssouf Kone şi atacantul de culoare a reluat balonul, prin alunecare, în plasă, după ce acesta a lovit şi în transversală.

În minutul 79, Eugen Trică a fost înlocuit de Dragoş Firţulescu, moment în care cei aproximativ 4500 de spectatori l-au aplaudat pe jucătorul echipei Universitatea Craiova şi i-au scandat numele îndelung. Trică, fost jucător la CFR în perioada 2007-2009, a fost chemat la salut de galeria grupării clujene.

CFR Cluj: 33. Peskovici - 4. Panin, 20. Cadu, 15. Alcantara, 66. Edimar - 31. Dani (30. E. Dică '86), 6. G. Mureşan, 19. Culio - 7. Dubarbier, 17. Y. Kone (99. Nei '78), 77. Deac (23. Mara '82). Antrenor: Andrea Mandorlini.

Universitatea Craiova: 21. Lung jr. - 2. Bărboianu, 7. V. Găman, 4. Mitchell, 27. Rose - 6. D. Stoica - 9. M. Costea (77. Woobay '71), 33. E.Trică (25. Firţulescu '79), 20. Dina (32. Bădoi '62), 10. Fl. Costea - 11. V. Badea. Antrenor: Eugen Neagoe.

Cartonaşe galbene: Panin '58, Deac '69, Kone '72, Mureşan '81 / Dina '25, Rose '59, Trică '66, Mitchell '69, Bărboianu '74, Woobay 90+2.

Arbitri: Ovidiu Haţegan (central) - Vladimir Urzică şi Cătălin Savu (asistenţi) - Paul Unimătan (rezervă).

Observatori au fost delegaţi Mircea Neşu şi Gheorghe Nedelescu.

Iniţial, Comisia Centrală de Arbitri îl delegase pe Istvan Kovacs să conducă la centru partida de la Cluj, însă l-a schimbat pe acesta cu Ovidiu Haţegan în urma protestului conducerii clubului Universitatea Craiova, care-l recuzase pe Kovacs în sezonul trecut.

Eugen Neagoe a criticat arbitrajul lui Ovidiu Haţegan la meciul cu CFR

"Nu mă temeam de CFR, dovadă că în prima repriză ei nu au avut nicio ocazie. Am înţeles că Dubarbier a lovit mingea cu mâna la primul gol plus că lovitura liberă acordată anterior pentru un presupus henţ a fost eronată. Tudor poate să îmi tot explice la televizor cum a gândit el fazele la meciul din Cupă, că eu tot consider că a greşit. Nu ştiu de ce aceste greşeli apar întoteauna la meciurile împotriva CFR-ului. Partida se putea încheia fără probleme 0-0, pentru că până la gol ei nu au avut nicio fază", a spus Neagoe.

Tehnicianul formaţiei Universitatea Craiova a precizat că nu îşi simte postul ameninţat în urma rezultatului din partida cu Universitatea Craiova.

Mandorlini: Reacţiile legate de arbitraj sunt doar scuze

"Sunt foarte mulţumit de joc, am câştigat meritat, am stat bine în teren, iar jucătorii au reacţionat pozitiv la indicaţiile mele. Nu pot să compar acest meci cu cel de la Vaslui, pentru că Universitatea Craiova nu e FC Vaslui. Reacţiile legate de arbitraj sunt doar scuze. Ei să nu uite că au avut doar două mingi pe poartă, în timp ce noi am ratat ocazii mari. Antrenorul Craiovei ar trebui să se uite mai mult la jocul echipei sale. În Cupă, Craiova ne-a pus mai multe probleme decât azi", a spus Mandorlini.

Andrea Mandorlini a ţinut să-l felicite pe jucătorul Yssouf Kone, pentru evoluţia din meciul cu Universitatea Craiova. "Îl felicit pe Kone pentru jocul său, e un jucător foarte important, dar trebuie să avem răbdare cu el. E greu să-ţi găseşti locul în echipă după ce ai stat o lungă perioadă pe tuşă", a precizat antrenorul.

Tehnicianul italian a lămurit unele zvonuri conform cărora jucătorii clujeni ar fi ameninţat conducerea clubului cu greva în cazul în care nu-şi vor primi salariile restante: "Jucătorii au avut o discuţie cu conducerea, legată de întârzierea anumitor drepturi salariale, dar nu s-a pus niciodată problema ca ei să intre în grevă", a menţionat Mandorlini.

Întrebat despre meciul cu FC Copenhaga, din Liga Europa, Mandorlini a spus: "La Copenhaga mergem să câştigăm pentru a mai avea şanse la ultimul meci, cu PSV Eindhoven".

La rândul său, marcatorul celui de-al doilea gol al echipei CFR Cluj în partida cu Universitatea Craiova, Yssouf Kone, a spus este mulţumit de jocul prestat. "Nu am jucat împotriva lui Paszkany, ci împotriva Craiovei, deci nu se pune problema de revanşă. Sunt mulţumit de jocul meu, mai ales că am luat trei puncte. În Europa League putem câştiga ambele meciuri şi să mergem mai departe, dar trebuie să o luăm pas cu pas. Golul îl dedic unei prietene, care a născut astăzi o fetiţă pe nume Iulia", a explicat fotbalistul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici