Charles Leclerc câştigă GP-ul Austriei de Formula 1 după un final cu emoţii

Charles Leclerc a obţinut prima sa victorie în Formula 1 în care nu a pornit din pole position la GP-ul Austriei, Ferrari reuşind să-l învingă pe Max Verstappen pe circuitul de casă al celor de la Red Bull. Monegascul a rezistat pe final în ciuda îngrijorărilor, după ce Carlos Sainz a abandonat.

436 afișări
Imaginea articolului Charles Leclerc câştigă GP-ul Austriei de Formula 1 după un final cu emoţii

Charles Leclerc câştigă GP-ul Austriei de Formula 1 după un final cu emoţii

Verstappen a plecat bine din pole positionul obţinut pentru Marele Premiu al Austriei în cursa de sprint, dar Ferrari a arătat în cursa principală că are un ritm mai bun, Leclerc depăşindu-l pe Verstappen de trei ori pe pistă, olandezul neavând răspuns la viteza Scuderiei.

Verstappen a condus primele tururi ale cursei după un start fulminant, dar Leclerc a revenit în spatele rivalului său în campionat şi în cele din urmă a făcut prima depăşire a maşinii Red Bull în turul 12, pe interior, în virajul 4.

Cei doi au făcut apoi schimb la conducerea cursei, pe parcursul primelor două opriri la boxe, dar de fiecare dată Leclerc a a demonstrat o viteza superioară a Ferrari-ul său, reuşind să îl depăşească confortabil pe Verstappen.

Ferrari părea să obţină prima dublă după cursa de debut a sezonului din Bahrain, dar problemele de fiabilitate ale monopostului au făcut ca în turul 58 maşina lui Sainz să scoată fum, în timp ce îl urmărea pe Verstappen, pe linia dreaptă, înainte de virajul 4.

Spaniolul a fost nevoit să se retragă în zona de fugă, Ferrari-ul său luând foc. Pilotul a trebuit să sară afară din monopost, în timp ce acesta a început să se rostogolească înapoi, în josul dealului, înainte ca comisarii de cursă să poată stinge flăcările cu un extinctor.

Incidentul a impus virtual safety car-ul, atât Leclerc, cât şi Verstappen profitând şi intrând la boxe pentru pneuri noi pentru ultimele 10 tururi ale cursei.

În timp ce pilotul Red Bull a forţat la maxim pentru a încerca să îl prindă pe Leclerc, monegascul a fost cel care a reuşit să îşi păstreze sângele rece şi să obţină victoria pentru prima dată de la GP-ul Australiei, în ciuda faptului că în ultimele tururi şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la funcţionarea acceleraţiei Ferrari-ului său.

Leclerc a raportat că i s-a blocat pedala de acceleraţie, ceea ce a îngreunat schimbul vitezelor, permiţându-i lui Verstappen să se apropie la 2,3s. Monegascul a câştigat din nou o cursă după ce a din etapa a treia de la Melbourne, Verstappen ratând a treia victorie consecutivă pe Red Bull Ring.

A fost, de asemenea, un rezultat bun pentru Lewis Hamilton, pilotul Mercedes asigurându-şi locul 3, pentru a doua oră consecutiv.

George Russell a fost la mare distanţă pe locul patru, pilotul Mercedes pierzând timp la prima oprire la boxe, primind şi o penalizare de cinci secunde, din cauza ciocnirii cu Sergio Perez la începutul cursei.

Esteban Ocon de la Alpine a completat primele cinci locuri, după ce a plecat al şaselea, Perez retrăgându-se la scurt timp după coliziunea cu Russell.

Mick Schumacher a fost desemnat pilotul zilei de către fani, după ce l-a depăşit atât pe Lando Norris de la McLaren (locul 7, după ce a executat o penalizare de cinci secunde pentru depăşirea limitelor pistei), cât şi pe Kevin Magnussen, coechipierul de la Haas, aflat pe 8. Daniel Ricciardo a reuşit o dublă clasare în puncte pentru McLaren, terminând pe locul 9.

Fernando Alonso a completat top 10, după ce a plecat de pe ultima poziţie pe grila de start şi a trecut de trei ori pe la boxe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici