Charles Leclerc în pole position, după o sesiune dramatică de calificări la Baku

  • Charles Leclerc a obţinut primul loc pe grila de start a Marelui Premiu de la Baku, într-o sesiune de calificări presărată cu 5 accidente şi 4 steaguri roşii.
  • Monegascul obţine al doilea pole consecutiv, impresionând cu un ritm constant şi foarte rapid, cu care a reuşit să îl depăşească pe Hamilton.
294 afișări
Imaginea articolului Charles Leclerc în pole position, după o sesiune dramatică de calificări la Baku

Marele Premiu al Azerbaidjanului, ce are loc duminică, îl va avea pe prima poziţie a grilei de start pe monegascul Charles Leclerc, care a reuşit să completeze cel mai rapid tur de circuit, sâmbătă, în sesiunea de calificări.

Rezultatul vine la doar două săptămâni după ce obţinuse pole-ul în cursa de casă de la Monaco, în care a fost obligat să se retragă înainte de începerea cursei din cauza unei probleme mecanice cauzate de accidentul său din calificări.

Hamilton, care nu a reuşit să performeze în sesiunile de antrenamente, a decis înainte de calificări să schimbe aripa spate, pentru o mai bună apăsare aerodinamică, modificare ce a dat rezultat, el obţinând la final locul doi pe grilă.

Max Verstappen a fost nemulţumit de locul 3 obţinut, în ciuda faptului că este cea mai bună clasare a sa în calificări la Baku. Olandezul s-a arătat frustrat de numărul mare de opriri, cauzate de cele 5 accidente, deoarece acestea l-au împiedicat să maximizeze ritmul Red Bull-ului său, care s-a dovedit a fi foarte performant de-a lungul sesiunilor de antrenament.

Sesiunea de calificări a fost întreruptă de 4 ori de steagul roşu, în urma accidentelor piloţilor Lance Stroll, Antonio Giovinazzi, Ricciardo şi Tsunoda.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici