China naturalizează fotbalişti pe bandă rulandă, ca să ajungă anul viitor la Cupa Mondială din Qatar

  • China a naturalizat 3 brazilieni şi 2 englezi pentru a ajunge la CM Qatar 2022.
  • Chinezii sunt pe locul doi în Grupa A de calificare, la 8 puncte în spatele Siriei.
  • Alte ţări, ca Franţa sau Germania, naturalizează fotbalişti care au o legătură familială cu ţara respectivă.
124 afișări
Imaginea articolului China naturalizează fotbalişti pe bandă rulandă, ca să ajungă anul viitor la Cupa Mondială din Qatar

Elkeson

China face orice pentru a participa la Cupa Mondială din Qatar 2022. Una dintre măsuri este aceea de a naturaliza fotbalişti străini.

China nu a mai fost din 2002 la această competiţie, când a şi fost eliminată din faza grupelor. De acum 2 ani, federaţia chineză s-a apucat să naturalizeze fotbalişti străini din campionatul intern. Totul pentru a-şi mări şansele de calificare la Cupa Mondială. Fernando Henrique, Alan Carvalho şi Elkeson este trio-ul brazilian convocat la lotul chinez.

Sunt sud-americani socotiţi de ”mâna a doua”, care oricum nu aveau loc în naţionala Braziliei.

Elkeson, brazilian din naţionala Chinei
“Bună ziua. Sunt Ai Kesen. E o zi special pentru mine. M-am trezit la 4 dimineaţa, entuziasmat să-mi întâlnesc colegii de echipă şi antrenorul. Astăzi e o zi mare pentru mine, sunt foarte fericit şi sper să-mi pot ajuta colegii de echipă”.

Selecţionata Chinei nu este singura ce recurge la aceste naturalizări. Şi Franţa, Germania sau Olanda sunt naţionale care au în componenţă fotbalişti cu rădăcini în alte ţări. România are şi ea un fotbalist naturalizat, portughezul Camora. 

MAURO CAMORA, portuhez naţionaţionalizat pentru România
“Am fost primit foarte bine. Am vorbit un pic cu toţi, mi-a plăcut cum am fost primit, atmosfera, şi mă bucur foarte mult”.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici