Chivu: Generaţia actuală merită să participe la CM, chiar dacă nu are un nivel ridicat

Fundaşul formaţiei Internaţionale Milano Cristian Chivu a declarat, marţi, că actuala generaţie de la echipa naţională merită să participe la turneul final al Cupei Mondiale, chiar dacă nu se ridică la un nivel calitativ comparabil cu al celor mai puternice formaţii.

196 afișări
Imaginea articolului Chivu: Generaţia actuală merită să participe la CM, chiar dacă nu are un nivel ridicat

Cristian Chivu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Sper să trecem barajul pentru că eu cred că, în amarăciunea şi în sărăcia noastră calitativă, merităm să participăm la un turneu final. Generaţia asta merită o participare la Campionat Mondial. Eu voi sta în faţa televizorului sau voi fi pe stadion. Nu aş avea niciun regret că nu merg la Rio, am ales ceva acum doi ani, m-aş bucra foarte mult pentru echipa naţională la turneul final, sper să ajungă acolo şi să mă bucur ca suporter", a spus Chivu, la GspTV.

Întrebat ce i-ar mai trebui acestei echipe a României pentru a deveni mai competitivă, Chivu a răspuns: "Educaţie. Sunt multe lucruri care ne-ar face mai puternici. Începând de la vârste fragede, de la care trebuie să ne obişnuim cu competiţia, de la care trebuie să fim învăţaţi să avem o anumită mentalitate. S-a văzut şi în meciul din seara asta că am început timoraţi, crispaţi, miza meciului pe alocuri şi-a făcut simţită prezenţa. Le-am permis lor să aibă acele şuturi care puteau avea un final nu prea plăcut pentru noi. Per anasamblu, Piţurcă a reuşit în această campanie de calificare să facă o echipă organziată, umilă, care îşi cunoaşte lungul nasului, ştie care îi sunte defectele, ştie în anumite momente ale meciului ce are de făcut. Merităm să ajungem la CM pentru că ne-ar oferi posibilitatea de a privi fotbalul românesc şi echipa naţională cu alţi ochi, ne-ar da un moral bun pentru viitor, pentru viitoarele campanii de calificare. Calitativ nu suntem la nivelul Olandei, probabil şi turcii sunt un pic peste noi, dar nu foarte mult, dar fotbalul nu urmează întotdeauna calcul hârtiei."

Chivu nu crede că selecţionerul Victor Piţurcă va apela la Adrian Mutu pentru meciurile de la baraj. "Nu sunt selecţioner, în al doilea rând nu ştiu care a fost conflictul dintre cei doi, cert este că selecţionerul şi-a motivat foarte concret neconvocarea lui Mutu. Nu cred că va fi convocat nici pentur baraj, pentru că riscurile ar fi foarte mari pentru Piţurcă, din punctul meu de vedere", a menţionat el.

Reprezentativa României şi-a asigurat prezenţa la barajul de calificare pentru Cupa Mondială din 2014, după ce a încheiat pe locul doi în Grupa D a preliminariilor din zona Europa.

România a învins, marţi, Estonia, scor 2-0, iar Olanda a trecut de Turcia, scor 2-0.

Naţionala lui Victor Piţurcă a acumulat 19 puncte în Grupa D, ocupând locul doi, sinonim cu prezenţa la barajul pentru CM. Olanda era deja calificată la CM, ocupând primul loc în grupă, cu 28 de puncte.

Tragerea la sorţi pentru meciurile de baraj va avea loc luni, 21 octombrie, la sediul FIFA de la Zurich.

Partidele de la baraj vor avea loc la 15 noiembrie (turul), respectiv 19 noiembrie (returul).

Chivu a mai precizat că nu se va alătura deocamdată lui Gheorghe Poepscu, dacă acesta va câştiga alegerile pentru prteşedinţia FRF, deoarece mai vrea să joace mulţi ani. "Am discutat cu Popescu, mi-a propus să vin alături de el, dar din păcate sunt jucător sub contract, sunt jucător în activitate şi nu pot da un răspuns concret. Ţelul meu este să mă fac bine cât mai repede şi să mai joc fotbal. Sper să o fac pentru câţiva ani buni de acum încolo. Apoi când voi decide să mă retrag mă voi gândi şi la viitorul meu de non-fotbalist", a mai spus Chivu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici