Chung Mong-joon va candida la preşedinţia FIFA: "Îi va fi greu lui Platini să facă reforme semnificative"

Sud-coreeanul Chung Mong-joon, acţionar majoritar al grupului Hyundai şi fost vicepreşedinte al FIFA, a declarat că va candida la preşedinţia forului fotbalistic internaţional, la alegerile care vor avea loc în 26 februarie 2016.

99 afișări
Imaginea articolului Chung Mong-joon va candida la preşedinţia FIFA: "Îi va fi greu lui Platini să facă reforme semnificative"

Chung Mong-joon va candida la preşedinţia FIFA (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Anunţul lui Chung Mong-joon vine la scurt timp după ce preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat că vrea să devină conducătorul forului mondial. Sud-coreeanul nu crede că Platini este persoana potrivită pentru FIFA, deoarece este un produs al aceluiaşi sistem.

"Îi va fi greu lui Platini să facă reforme semnificative. El se bucură de sprijinul instituţional al actualei structuri a FIFA. Platini este foarte mult un produs al sistemului actual", a declarat industriaşul, care are, potrivit Forbes, o avere estimată la peste un miliard de euro.

Chung Mong-joon consideră că are şanse să câştige alegerile din 2016. "Este timpul ca FIFA să aibă un preşedinte din afara Europei. FIFA a devenit o organizaţie închisă pentru preşedintele Blatter şi pentru asociaţii şi acoliţii săi", a spus fostul preşedinte al Federaţiei Sud-coreene de Fotbal, citat de informează BBC.

Omul de afaceri a pierdut postul de vicepreşedinte al FIFA în 2010, în favoarea prinţului iordanian Ali Bin al-Hussein. La rândul său, acesta din urmă nu a putut să-l detroneze pe Joseph Blatter, la alegerile din luna mai. Totuşi, elveţianul a decis să demisioneze de la preşedinţia FIFA în luna iunie, după ce a izbuncnit scandalul de corupţie în care sunt implicaţi înalţi demnitari ai forului internaţional.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, şi-a anunţat oficial candidatura pentru şefia FIFA, într-o scrisoare adresată, miercuri, celor 209 federaţii afiliate forului fotbalistic mondial. Candidaţii care doresc să se înscrie în cursa pentru şefia FIFA o pot face până la 26 octombrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici