Cilic îl învinge în 5 seturi pe Rublev şi ajunge în semifinale la Roland Garros

După ce a ajuns în sferturile de finală de la Roland Garros pierzând doar un set, eliminându-l pe favoritul 2 Daniile Medvedev, Marin Cilic a reuşit să se impună în faţa lui Andrey Rublev, miercuri după-amiază, la Paris.

230 afișări
Imaginea articolului Cilic îl învinge în 5 seturi pe Rublev şi ajunge în semifinale la Roland Garros

Cilic îl învinge în 5 seturi pe Rublev şi ajunge în semifinale la Roland Garros

Croatul a apelat la toate resursele pentru a obţine o victorie cu 5-7, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6(10-2) şi a ajuns pentru prima dată în semifinalele unui Grand Slam pe zgură.

Jucătorul de 33 de ani este doar al cincilea jucător în activitate care ajunge în semifinalele tuturor celor patru Grand Slam-uri, alături de Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic şi Andy Murray. Victoria entuziasmantă a lui Cilic îl urcă pe locul 17 în clasamentul ATP Live, cu şase locuri mai sus decât cel de pe care a început turneul. Croatul s-a clasat ultima dată în Top 20 în august 2019.

Deşi Cilic a ratat o şansă de meci când Rublev servea la 4-5, cu 30/40 în setul al cincilea, al 20-lea favorit şi-a recăpătat calmul pentru a câştiga tie-break-ul din setul final 10/2 în stil spectaculos, cu un serviciu imparabil, inclusiv cu 3 aşi, din cei 33 serviţi tot meciul.

„Vine din faptul că sunt eu însumi", a spus Cilic atunci când a fost întrebat despre abordarea sa agresivă în tie-break, la interviul de pe teren.

„Am jucat acest tip de tenis tot meciul, iar în special setul al cincilea a fost o luptă incredibilă. Andrey a jucat incredibil de bine şi a fost o performanţă incredibilă de fair-play pe teren.

Multă inimă, iar unul trebuia să cadă. Astăzi a fost ziua mea, dar şi Andrey a făcut un meci incredibil".

Croatul a reuşit 88 de lovituri câştigătoare, inclusiv 33 de aşi, în drumul spre o victorie în patru ore şi 10 minute.

„Andrey are un joc dificil", a declarat Cilic. „Serveşte mult, loveşte mult. Nu ai multe şanse şi trebuie să te menţii la nivelul tău şi am făcut asta. Din păcate, am pierdut setul al patrulea, am simţit că am fost aproape de a obţine poate break-ul, dar Andrey a jucat foarte bine şi când joci atât de mult timp vor fi întotdeauna de cădere şi de urcare în timpul meciului."

Această victorie vine în continuarea reuşitei neverosimile a lui Cilic în sferturile de finală împotriva lui Daniil Medvedev, numărul doi mondial. Adversarul croatului în optimi va fi câştigătorul sfertului de finală din sesiunea de noapte de miercuri dintre Casper Ruud şi Holger Rune.

Cilic a sosit la Roland Garros cu un bilanţ de 4-4 în sezonul european pe zgură, dar campionul de la US Open 2014 a excelat la Paris, învingându-i pe Attila Balazs, Marton Fucsovics, Gilles Simon, Medvedev şi Rublev pentru a ajunge în optimi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici