Cinci arbitri români delegaţi la Jocurile Olimpice de la Rio

Centralul Ovidiu Haţegan a fost desemnat de FIFA să conducă meciuri la Jocurile Olimpice de la Rio, din vara acestui an, în competiţia masculină, după ce va oficia şi partide de la Campionatul European din Franţa, care va debuta pe 10 iunie, cu meciul dintre ţara gazdă şi România.

1044 afișări
Imaginea articolului Cinci arbitri români delegaţi la Jocurile Olimpice de la Rio

Cinci arbitri români delegaţi la Jocurile Olimpice de la Rio

Ovidiu Haţegan va fi primul arbitru român, după Nicolae Grigorescu, la Euro 2000, din Belgia şi Olanda, care va conduce partide la un turneu final. Centralul din Arad va fi ajutat de asistenţii Sebastian Gheorghe şi Octavian Şovre, iar arbitri adiţionali vor fi Alexandru Tudor şi Sebastian Colţescu şi Radu Ghinguleac va fi arbitru de rezervă la Campionatul European din Franţa, care se va disputa între 10 iunie şi 10 iulie.

Mai mult, arbitrul în vârstă de 36 de ani va conduce partide şi la Jocurile Olimpice din Brazilia, în competiţia masculină, după 32 de ani. Ultimul arbitru român prezent la Jocurile Olimpice a fost Ioan Igna, la Los Angeles, în 1984. Haţegan se află printre cei cinci arbitri din Europa care vor ajunge la Rio, alături de Cuneyt Cakir, Sergey Karasev, Mateu Lahoz şi Clement Turpin, anunţă fifa.com.

Ovidiu Haţegan este arbitru FIFA din 2008, iar din iulie 2015 face parte din Grupul de Elită al arbitrilor UEFA.

De asemenea, vom avea şi două arbitre la Rio de Janeiro. Teodora Albon va fi arbitru de centru şi va fi ajutată de Petruţa Iugulescu şi slovaca Maria Sukenikova.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici