Cine este adversara Simonei Halep din turul secund la Qatar Open / Mihaela Buzărnescu a învins-o pe Lesia Ţurenko şi s-a calificat în turul doi

Jucătoarea Mihaela Buzărnescu, numărul 43 mondial, s-a calificat, luni, în turul secund al turneului de la Doha (Qatar), competiţie de categorie Premier 5, dotată cu premii în valoare de 2,6 milioane de dolari.

2254 afișări
Imaginea articolului Cine este adversara Simonei Halep din turul secund la Qatar Open / Mihaela Buzărnescu a învins-o pe Lesia Ţurenko şi s-a calificat în turul doi

Mihaela Buzărnescu a învins-o pe Lesia Ţurenko şi s-a calificat în turul doi la Qatar Open

Mihaela Buzărnescu a învins-o, scor 7-5, 6-4, în două ore de joc, pe ucraineanca Lesia Ţurenko, locul 40 WTA, românca adjudecându-şi victoria după cinci mingi de meci ratate.

De-a lungul întâlnirii, Buzărnescu a comis o dublă greşeală şi a avut procentaje de reuşită la serviciu de 51 la sută cu prima minge şi 62 la sută cu cea de-a doua. Ea a reuşit şase break-uri şi şi-a cedat serviciul de patru ori.

Următoarea adversară a Mihaelei Buzărnescu va fi jucătoarea letonă Jelena Ostapenko, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6. Campioana de la Roland Garros 2017 a intrat direct în această fază a competiţiei, fără să fie nevoită să joace în primul tur.

Buzărnescu (29 de ani) şi-a asigurat un cec în valoare de 14.265 de dolari şi 60 de puncte WTA, în urma accederii în turul doi la Qatar Open. Prezenţa în optimi este premiată cu 27.790 de dolari şi 105 puncte în ierarhia de simplu.

Ekaterina Makarova, adversara Simonei Halep în turul secund la Qatar Open

Jucătoarea rusă Ekaterina Makarova, locul 36 WTA, va fi adversara Simonei Halep, a doua favorită şi numărul 2 mondial, în turul secund al turneului de la Doha (Qatar), competiţie de categorie Premier 5, dotată cu premii în valoare de 2,6 milioane de dolari.

Makarova a învins-o, luni, în runda inaugurală, pe chinezoaica Shuai Zhang, locul 34 WTA, cu scorul de 7-5, 6-0, într-o oră şi 15 minute de joc. Makarova o va întâlni, într-o partidă programată miercuri, pe Simona Halep, care nu a fost nevoită să joace în primul tur.

Va fi cea de-a şasea întâlnire dintre Makarova (29 de ani) şi Halep (26 de ani). Bilanţul meciurilor directe este în favoarea Simonei, cu trei victorii obţinute în precedentele cinci partide.

Fostul lider mondial s-a impus în faţa rusoaicei la New Heaven 2013 şi Dubai 2015, de fiecare dată în sferturi de finală, precum şi în turul trei la Indian Wells 2016. Simona a pierdut în faţa Ekaterinei Makarova în sferturile de finală ale turneului de la Australian Open 2015 şi, tot în sferturi, la ediţia de anul trecut de la Washington Open, atunci când românca a abandonat în setul decisiv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici