Cine sunt eu, fotbalistul român?

Un exerciţiu de autocunoaştere esenţial în psihoterapie este cheia nu numai a prestaţiei noastre cu Islanda, ci şi a ieşirii din mediocritatea fotbalului românesc din ultimii 10 ani.

638 afișări
Imaginea articolului Cine sunt eu, fotbalistul român?

Cine sunt eu, fotbalistul român?

Impactul cu iceberg-ul islandez ne-a arătat tabloul fotbalului românesc actual. Dincolo de formula de joc, de tactică, de o ieşire defectuoasă la offside, de faptul că nu am driblat un adversar în profunzime sau de un presupus penalty, jocul acesta arată limitele, sportive şi mentale ale fotbalului nostru. De altfel, încercăm ca în sistemul de învăţământ, să le învăţăm pe toate şi la examenul cu viaţa/barajul, eşuăm.

De ce este atât de educativă această dureroasă înfrângere? Pentru că nu mai este vorba despre buget, infrastructură sau arie de selecţie. Eu însumi sunt primul apărător al algoritmului fotbalului actual, în ceea ce priveşte raportul investiţie-performanţă.

Ne-a bătut un popor, o strategie nu doar o naţională. O ţară cel mai rarefiat populată din Europa, cu o populaţie cât un sector bucureştean, înconjuraţi de apă, frig, dar cu un spirit de echipă fierbinte în multe domenii.

CITEŞTE ARTICOLUL COMPLET AICI

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici