CIO interzice sportivilor provenind din regiunea afectată de Ebola să evolueze la JOT

Mai mulţi sportivi provenind din ţări din Africa afectate de febra Ebola nu vor putea participa la cea de-a doua ediţie a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), care încep sâmbătă la Nanjing (China), a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).

121 afișări
Imaginea articolului CIO interzice sportivilor provenind din regiunea afectată de Ebola să evolueze la JOT

CIO interzice sportivilor provenind din regiunea afectată de Ebola să evolueze la JOT (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

CIO şi comitetul de organizare au decis că "sportivii proveniţi din regiuni infectate nu vor putea participa la sporturile de luptă sau la nataţie". Aceştia vor fi supuşi unor teste medicale pe toată perioada competiţiei. Comunicatul CIO precizează că autorităţile chineze sunt pregătite să facă totul în cazul Ebola.

"Regretăm că din cauza acestei probleme, anumiţi sportivi suferă dublu, din cauza epidemiei din ţara lor de origine şi pentru că nu pot participa la jocuri", se arată în comunicatul publicat vineri.

TITLURILE ZILEI

Potrivit site-ului oficial al JOT, 25 de sportivi înscrişi în competiţie provin din patru ţări afectate de Ebola, Sierra Leone, Liberia, Guineea şi Nigeria.

Echipa din Siera Leone are şase sportivi, un halterofil, patru jucători de volei pe plajă şi un înotător de 17 ani, Saidu Kamara. Guineea are patru sportivi, între care un înotător, Alhoussene Sylla, şi o judoka, Mamadama Bangoura. Liberia are doi sportivi, între care şi înotătorul de 15 ani, Momodou Sombai.

Cea mai importantă delegaţie este a Nigeriei, cu 13 membri, între care o luptătoare de 16 ani, Bose Samuel.

Jocurile Olimpice de Tineret au fost înfiinţate în 2007 şi prima ediţie a avut loc la Singapore în 2010.

România va fi reprezentată de 41 de sportivi la cea de-a două ediţie de vară a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), care va avea loc la Nanjing (China) în perioada 16 – 28 august, competiţie rezervată performerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani.

Potrivit ultimului bilanţ prezentat miercuri de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, febra Ebola a provocat moartea a 1.069 de persoane din 1.975 de cazuri (confirmate, suspecte sau probabile). Cifra reprezintă o rată a deceselor de 54%.

Din cauza epidemiei, mai multe state şi companii au decis să nu mai asigure zboruri către şi dinspre ţările afectate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici