CIO susţine că vede o evoluţie "în direcţia corectă" privind pregătirile de la Rio de Janeiro

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a încercat, marţi, să minimalizeze remarcile tendenţioase ale vicepreşedintelui John Coates, care susţinea că pregătirile pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 sunt cele mai proaste din istorie.

32 afișări
Imaginea articolului CIO susţine că vede o evoluţie "în direcţia corectă" privind pregătirile de la Rio de Janeiro

Mark Adams (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

CIO susţine că lucrurile au început să o ia în direcţia corectă. "Împreună cu partenerii noştri din Rio, am implementat o serie de măsuri pentru susţinerea Jocurilor. Directorul executiv Gilbert Felli a primit reacţii pozitive în ultimele zile în ceea ce priveşte modul de dezvoltare a lucrurilor care merg în direcţia corectă. Credem în continuare că Rio este capabilă să organizeze o ediţie mare a Jocurilor Olimpice", a fost mesajul CIO, transmis de purtătorul de cuvânt Mark Adams.

TITLURILE ZILEI

Vicepreşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, John Coates, declarase că forul este "foarte îngrijorat" în privinţa Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, după cele mai proaste pregătiri din istorie.

Coates a menţionat că Rio nu este gata în "multe, multe privinţe", dar că este prea greu pentru a se găsi o alternativă la găzduirea Jocurilor Olimpice.

Într-o mustrare usturătoare la adresa organizatorilor jocurilor, dar şi ale politicienilor brazilieni, Coates a declarat că pregătirile sunt cu mult în urma programului, iar CIO a fost obligată să ia o decizie fără precedent, aceea de a aduce un manager de proiect pentru a accelera procesul de construire a arenelor.

Coates a mai spus că a făcut şase vizite la Rio, iar situaţia este mai rea decât la Atena în 2004, când oraşul grec a fost aproape de a i se lua dreptul de organizare a jocurilor din cauza întârzierilor masive.

"CIO a luat lucrurile în propriile mâini. Este fără precedent pentru CIO, dar nu există un plan de rezervă. Vom merge la Rio. Am devenit foarte îngrijoraţi. Ei nu sunt gata în multe, multe privinţe. Jocurile trebuie să aibă loc. Nu putem renunţa la asta. La Atena aveam de a face cu un guvern şi un oraş. Aici, sunt trei. Coordonarea este mică între guvernul federal, cel statal şi oraş, care este responsabil de construcţii", a adăugat Coates.

Vorbind la un forum olimpic ţinut la Sydney, Coates a explicat că situaţia este critică, cu multe construcţii ale arenelor neîncepute, dar şi cu întârzieri importante la proiectele de infrastructură, în timp ce oraşul se confruntă cu mari probleme sociale.

Un alt for internaţional, FIFA, a criticat, de asemenea, întârzierile la stadioane şi infrastructura pentru Cupa Mondială, care va debuta la 12 iunie.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro vor începe la 5 august 2016 şi sunt primele care se desfăşoară în America de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici