Ciprian Tătăruşanu, după România-Norvegia din preliminariile EURO 2020: Ar fi o dezamăgire să nu ne calificăm la Campionatul European

România a pierdut în minutele de prelungire posibilitatea să urce pe locul doi în grupa F de calificare la Campionatul European din 2020. "Tricolorii" lui Contra au remizat în faţa selecţionatei Norvegiei, scor 1-1, după ce Sorloth a egalat dintr-o lovitură cu capul în minutul 90+2.

150 afișări
Imaginea articolului Ciprian Tătăruşanu, după România-Norvegia din preliminariile EURO 2020: Ar fi o dezamăgire să nu ne calificăm la Campionatul European

Ciprian Tătăruşanu: Ar fi o dezamăgire să nu ne calificăm la Campionatul European

La finalul partidei, Ciprian Tătăruşanu, care nu a putut să facă nimic la execuţia atacantului norvegian în vârstă de 23 de ani, a declarat că ratarea calificării la turneul final ar fi o mare dezamăgire.

"Mitriţă a fost chemat, a jucat foarte bine, a dat două goluri şi cu asta basta. Este normal să fie tristeţe în vestiar când iei gol în minutul 93, dar avem în continuare şanse şi trebuie să credem în ele până la capăt. Putem să învingem Suedia, am fost foarte aproape să învingem Norvegia şi cred că sunt de aceeaşi valoare. Atmosfera în tribune a fost superbă, (n.red. - 29.854 de copii şi însoţitori au fost prezenţi la meci) ne-au susţinut pe toată durata partidei, a fost super, o atmosferă de vis. Gata meciul, a trecut, trebuie să ne gândim la următoarea dublă.

Ar fi o dezamăgire să nu ne calificăm la Campionatul European, pentru că ne-am dorit foarte mult şi cred că am arătat la fiecare meci o atitudine potrivită. Ar fi păcat să nu participăm când turneul final este organizat de noi. Azi toţi ne-am dorit să câştigăm, am dat totul, am alergat 95 de minute, dar nu s-a putut mai mult. Normal, când ratezi un penalti eşti afectat, dar se întâmplă să mai ratezi câte un penalti", a declarat Tătăruşanu, la finalul meciului.

Echipa naţională de Fotbal a României a încheiat la egaliate meciul cu Norvegia, disputat marţi, pe Arena Naţională, scor 1-1, din grupa F de calificare la EURO 2020. Tricolorii au fost egalaţi în minutul 90+2, ratând şansa de a urca pe locul secund în grupă.

Într-un alt meci al grupei din care face parte România, Suedia a terminat la egalitate cu Spania, scor 1-1. Berg a deschis scorul pentru gazde, în minutul 50, însă Rodrigo a scos un punct pentru iberici, în minutul 90+2. De asemenea, Insulele Feroe-Malta s-a încheiat 1-0.

Clasamentul grupei F de calificare, după opt runde disputate:

1. Spania - 20p
2. Suedia - 15p
3. România - 14p
4. Norvegia - 11p
5. Insulele Feroe - 3p
6. Malta - 3p

Meciurile rămase de disputat în grupa F:

15 noiembrie: România-Suedia/ Spania-Malta/ Norvegia-Insulele Feroe
18 noiembrie: Spania-România/ Suedia-Insulele Feroe/ Malta-Norvegia

Cum ne calificăm la EURO 2020:

În aceste condiţii, România este obligată să învingă Suedia, pe Arena Naţională, la 15 noiembrie, pentru a păstra şanse la calificare. De asemenea, echipa lui Contra trebuie să obţină cel puţin un egal, trei zile mai târziu, contra Spaniei, la Madrid, în varianta foarte probabilă în care Suedia se va impune contra Insulelor Feroe, în ultimul joc al grupei.

La Campionatul European din 2020 vor obţine calificarea primele două clasate. În cazul în care două echipe sunt la egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare este reprezentat de rezultatul meciurilor directe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici