Clubul Spartak Moscova, acuzat de rasism de un oficial FARE: "Uitaţi-vă cum se topesc aceste ciocolate sub soare!"

Cei care se ocupă de imaginea campioanei Rusiei, Spartak Moscova, pe reţelele sociale, au stârnit un uriaş scandal în urma unui comentariu considerat rasist de către comunitatea internaţională. Şi asta în mijlocul pregătirilor pentru Cupa Mondială din această vară.

163 afișări
Imaginea articolului Clubul Spartak Moscova, acuzat de rasism de un oficial FARE: "Uitaţi-vă cum se topesc aceste ciocolate sub soare!"

Clubul Spartak Moscova, acuzat de rasism de un oficial FARE

Totul a pornit de la un scurt clip, postat pe contul de Twitter al clubului, acolo unde era prezentat antrenamentul de la baza de pregătire din Dubai, la care participau trei jucători de culoare, printre care şi atacantul brazilian Luiz Adriano.

"Uitaţi-vă cum se topesc aceste ciocolate sub soare!", au scris cei care cei care se ocupă de imaginea clubului din capitala Rusiei, iar reacţiile au apărut imediaat.

"Nu este normal ca pe conturile de socializare ale celui mai mare club al Rusiei să fie tolerate astfel de remarci rasiste. Este total greşit!", a declarat Piara Powar, şeful Organizaţiei Europene de combatere a discriminării Fare, conform BBC.

Rusia s-a angajat să ia toate măsurile ce se impun pentru a combate orice activitate rasistă, fiind sub atenta monitorizare a organizaţiilor internaţionale înainte de startul turneului final al Cupei Mondiale.

Chiar dacă oficialii clubului Spartak nu au putut fi contactaţi pentru a răspunde acestor acuzaţii, pe acealaşi cont de Twitter, mijlocasul brazilian Fernando a postat un alt clip în care a declarat că: "Nu există rasism la Spartak. Suntem o familie unită. "

Spartak Moscova a fost amendat de mai multe ori pentru comportamentul rasist al fanilor săi, iar UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva jucătorului de la juniorii clubului Spartak, Leonid Mironov, luna trecută, după ce acesta l-ar fi insultat pe Rhian Brewster de la Liverpool.

Cupa Mondială va avea loc între 14 iunie şi 15 iulie 2018 în 11 oraşe ale Rusiei, inclusiv Moscova, St Petersburg şi Sochi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici