CM 2018 | Andru Nenciu despre Belgia - Japonia 3-2. "E vorba despre suflete curajoase"

E vorba despre trăiri şi puterea de a visa până la capăt. De atitudine! De capacitatea de a nu-ţi pierde capul, chiar dacă-ţi consideri adversarii o naţiune de slăbănogi. Chiar dacă ştii că-i poţi lovi direct în inimă. E vorba despre mentalitate. Şi un chef monstruos de a deveni mai bun. Şi mai bun. Cel mai bun.

1274 afișări
Imaginea articolului CM 2018 | Andru Nenciu despre Belgia - Japonia 3-2. "E vorba despre suflete curajoase"

CM 2018 | Andru Nenciu despre Belgia - Japonia 3-2. "E vorba despre suflete curajoase"

E vorba despre cum nu trebuie să te prăbuşeşti după ce ai fost lobat, înşelător, cu creştetul capului. De gardă ţinută sus deşi un gol îţi va invada mintea până când oscioarele ostenite îţi vor dicta să te laşi de portărie şi să te apuci de poveşti.

E vorba despre respect şi raţiune. De voinţa de a nu te da bătut. De forţa de a te redescoperi după ce ai fost curăţat. De a crede în şansele tale. Şi de a pune într-un sprint, un tackling sau o execuţie toată puterea cu care ai fost înzestrat. De la mamă, de la tată, de la Dumnezeu, de la antrenorul care ţi-a dat prima palmă peste ceafă.

Belgia – Japonia e lecţia care arată că te poţi hrăni cu otrava aruncată de duşmanul-prieten. E meciul de pus în faţa ochilor unui ţânc cu 10 pe spate, un puşti ai cărui ochi încep să dobândească memorie. Îi va folosi. Toată viaţa. Pentru că sportul îţi arată că n-ai timp să cloceşti vreun gând de preamărire până când n-ai urcat în autocar. Pentru că de la bucuria pe repede-înainte al lui Inui, la pumnul azvârlit de Shoji, în iarbă, n-ai timp să clipeşti.

Citiţi continuarea articolului pe prosport.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici