CM 2018: Eliminarea Poloniei de la Cupa Mondială a venit şi cu demiterea selecţionerului Adam Nawalka

Federaţia poloneză de fotbal l-a demis pe Adam Nawalka (60 de ani) din postul de selecţioner după o campanie groaznică la Cupa Mondială. Anunţul a fost făcut pe site-ul oficial, adăugând că echipa se îndreaptă într-o “altă direcţie”.

119 afișări
Imaginea articolului CM 2018: Eliminarea Poloniei de la Cupa Mondială a venit şi cu demiterea selecţionerului Adam Nawalka

CM 2018: Eliminarea Poloniei de la Cupa Mondială a venit şi cu demiterea selecţionerului Adam Nawalka

Polonezii au terminat pe ultimul loc al grupei H după înfrângerile cu Senegal şi Columbia. Victoria din meciul final al grupei H cu reprezentativa Japoniei nu a mai contat pentru calificare, deoarece erau eliminaţi deja după primele două meciuri.

“Am decis că Adam Nawalka va rămâne antrenorul Poloniei până pe 30 iulie”, spune Zbigniew Boniek, preşedintele Federaţiei. “După acea zi, o să ne căutăm un nou antrenor. Vom încerca să reconstruim echipa naţională într-un mod nou”, adaugă acesta.

Contractul lui Nawalka era oricum pe final, aşa că Federaţia a decis că nu o să îl prelungească din cauza campaniei groaznice de la Cupa Mondială din Rusia 2018. Fosta adversară a României din preliminarii a fost prima echipă europeană care şi-a luat adio de la turneu.

“Sunt responsabil, desigur, pentru că nu ne-am îndeplinit obiectivele, nu ne-am îndeplinit planurile, ambiţiile, aşteptările fanilor”, spune fostul selectioner al Poloniei. Din grupa Poloniei s-au calificat Columbia şi Japonia, echipa niponilor fiind deja eliminată în meciul de luni seară, 2 iulie, contra Belgiei, terminat cu scorul de 3-2 pentru “dracii roşii”. Columbia joacă marţi, 3 iulie, de la ora 21:00, cu Anglia, în ultimul meci din optimile de finală ale Mondialului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici