CM 2018: Franţa merge în semifinale după 2-0 cu Uruguay

Băieţii lui Deschamps au ”răpus” echipa cu cea mai bună defensivă de la acest Campionat Mondial şi se califică în semifinale după un meci câştigat clar, 2-0, în care portarii au făcut diferenţa şi sud-americanii nu au contat pe vedeta Edinson Cavani.

821 afișări
Imaginea articolului CM 2018: Franţa merge în semifinale după 2-0 cu Uruguay

CM 2018: Franţa merge în semifinale după 2-0 cu Uruguay

Sud-americanii i-au împins pe francezi să ia in serios jocul încă din startul partidei. Stuani a tras, din careu, pe lângă poarta unui Lloris, învins de trei ori de o altă echipă sud-americană, Argentina. Acelaşi Situani l-a faultat dur pe Lucas Hernandez în minutul 10, dar francezul s-a răzbunat, 23 de minute mai târziu, pe...Nandez, căruia i-a rupt tricoul. Omul meciului din optimile cu Argentina, Kylian Mbappe, a avut o primă repriză modestă, în care putea marca de cel puţin două ori, dar a reluat slab cu capul o centrare venită de la Giroud şi nu a putut prelua o pasă venită de la Pavard. Replica echipei lui Tabarez nu a întârziat să apară. Vecino l-a pus la încercare pe Lloris cu un şut de la distanţă, dar goalkeeper-ul din ”Hexagon” a fost la post şi a reţinut fără probleme.

Cavani a privit de pe bancă cum francezii au deschis scorul după o fază 100% madrilenă. Griezmann, atacantul lui Atletico Madrid, a centrat perfect în careu din lovitură liberă, iar Rafael Varane, fundaşul lui Real Madrid, a reluat cu capul şi l-a învins pe Muslera. Uruguay primea al doilea gol de la acest turneu final. Sud-americanii puteau marca după o fază identică. Godin nu a putut relua o centrare venită din lovitură liberă, dar Caceres a trimis cu capul, de lângă el, direct pe poarta lui Lloris, care a păstrat tabela intactă cu o intevenţie spectaculoasă, iar acelaşi Godin a trimis în peluză din faţa goalkeeper-ului francez.

Suarez & Co au căutat golul egalizator şi după pauză, controlând jocul, dar ocaziile periculaose au lipsit de la poarta lui Lloris, apărat de o defensivă bine pusă la punct. Faultul dur al lui Nandez asupra lui Lucas Hernandez, care a însemnat, mai degrabă, revanşa după ţinerea de tricou din prima repriză, a fost singura fază cu care sud-americanii s-au remarcat în partea a doua. Griezmann a stabilit scorul final cu un şut de la distanţă, pe direcţia lui Muslera, dar care i-a ”dat mâinile peste cap” portarului uruguayan, şi a intrat în poartă pentru 2-0. Starul francez a refuzat să se bucure,declarând, în urmă cu puţin timp că, pentru el, Uruguay este a doua ţară. Tolisso putea face 3-0, dar a trimis peste poartă, cu efect, dintr-o poziţie ideală. Griezmann a bifat ultima ocazie periculoasă a partidei în minutul 88, după ce a executat peste poartă o lovitură liberă, nu înainte de a-i vedea lacrimile colegului de la Atletico Madrid, Jose Maria Gimenez.

S-a terminat 2-0 după un meci în care Franţa a marcat de două ori din tot atâtea şuturi pe poartă. Echipa cu cea mai bună defensivă de la acest Campionat Mondial, Uruguay, părăseşte competiţia după un meci modest, iar francezii aşteaptă ”derby-ul” optimilor, dintre Brazilia şi Belgia, pentru a afla numele singurei echipe care îi mai stă în cale în drumul spre prima finală după 12 ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici