CM 2018: Senegal - Columbia 0-1. Columbia s-a calificat în optimile CM de pe primul loc

Columbia, Senegal şi plicul cu un bilet pentru optimi. Nu au fost două, victoria Poloniei cu Japonia a fost în zadar pentru senegalezi, care puteau prinde locul doi în cazul unui rezultat de egalitate. Columbienii au prins primul loc în grupă, şi vor juca la Moscova în optimi.

285 afișări
Imaginea articolului CM 2018: Senegal - Columbia 0-1. Columbia s-a calificat în optimile CM de pe primul loc

CM 2018: Senegal - Columbia 0-1. Columbia s-a calificat în optimile CM de pe primul loc

Ambele echipe au început timid, fără ocazii periculoase. Nu a părut că victoria este singura soluţie pentru a respira în continuare aerul de Rusia, ci doar că au tot timpul din lume. Quintero a dat deşteptarea în minutul 12, după ce a încercat să-l păcălească pe N'Diaye cu un balon expediat din lovitură liberă cu pământul, care l-a întins serios pe goalkeeper-ul senegalez. Mane i-a dat emoţii lui Pekerman de două ori în două minute. Mai întâi în minutul 14, cu un balon ce nu a putut fi reluat de niciun coechipier, iar apoi de o cădere în careu, la o intrare a rivalului de la Tottenham, Davinson Sanchez, ce s-a dovedit a fi regulamentară după ce Mazic, arbitrul central, s-a consultat cu arbitrajul video. Selecţionerul sud-american răsuflă uşurat, Columbia e în cărţi.

Falcao s-a făcut, pentru prima oară, remarcat în minutul 26, după ce a reluat cu capul, pe lângă poartă, o minge trimisă de un Quintero aflat în zi de graţie, dar poziţia de offside în care se afla ”El Tigre” i-a şters numele de la statistici. Rămâne 0-0. Senegalezii nu rămân mult timp ”în corzi”, şi Ospina are de lucru pentru prima oară în acest meci, în două rânduri, la şuturile lui Balde şi Gasama la distanţă de un minut, ce anunţau ”taifunul” în jumătatea sud-americană, iar îngrijorarea columbienilor era din ce în ce mai mare. Minutul 31...

Starul columbian, James Rodriguez, părăseşte accidentat terenul, consolat cu o mână pe umăr de ”El Tigre” Falcao. Bate palma cu Muriel şi este întâmpinat de Pekerman. Decarul pleacă, supărat, direct la cabine, şi odată cu el şi spectacolul. Cel puţin până la pauză, cele două echipe au uitat, din nou, drumul spre poartă.

Niang vede galben în faţa ochilor odată cu starul reprizei secunde. Şi nu de la tricourile sud-americanilor, ci de la centralul Mazic, şi îl va lăsa ”singur” pe Balde Keita în meciul următor. Columbienii forţează deschiderea de scor. Falcao şi Cuadrado trec pe lângă deschiderea de scor, sub ochii unui James Rodriguez care a adoptat rolul ”regelui” de pe Santiago Bernabeu la finala EURO 2016, care nu putea lua loc pe bancă în iadul de pe Stade de France. Senegalezul Sane putea marca în propria poartă după ce a reluat o centrare a lui Cuadrado, dar stângul nu l-a ascultat, iar balonul s-a dus spre poarta unui N'Diaye atent. Până când...

Quintero centrează perfect din corner, şi acelaşi Yerry Mina, care a deschis scorul în meciul cu Polonia, reia cu capul, fără nicio şansă pentru portarul senegalez. Minutul 73. 1-0 şi pentru Polonia la Volgograd, iar Senegal este eliminată. Mane ia atitudine. Asediul senegalez începe, micuţul jucător al lui Liverpool reia cu capul o centrare venită din corner, iar Sarr nu poate să ”ciupească” balonul pentru a intra în poartă. Opsina reţine. Acelaşi Sarr nu poate să nimerească poarta din careu, iar balonul expediat de acesta trece mult peste poarta sud-americană. Mane vrea să-l pună la încercare pe Ospina, dar şutul său este respins de o defensivă columbiană ce îl monitorizează atent pe starul lui Liverpool. Şi entuziasmul african s-a stins. Fanii de pe arena din Samara au primit vestea cea mare. Falcao a fost în teren! În minutul 89, ”El Tigre” a fost schimbat strategic de Pekerman cu Borja, după o prestaţie mult sub aşteptări a vârfului lui Monaco, şi cortina se trage.

Columbienii ridică plicul cu biletul pentru Moscova, unde vor evolua împotriva locului doi din grupa G. Se decide astăzi, Belgia - Anglia. Senegalezii părăsesc competiţia la prima înfrângere de la acest turneu final, şi primesc un plic cu mai multe bilete...de avion. Semnat, Yerry Mina.

Senegal - Columbia 0-1 (Mina 73)

Senegal: K. N'Diaye - Gassama, Sane, Koulibaly, Sabaly - Sarr, Kouyate, Gueye, Mane - Keita Balde, Niang
Columbia: Ospina - Arias, D. Sanchez, Mina, Mojica - Uribe, C. Sanchez - Cuadrado, Quintero, J. Rodriguez (Muriel 31) - Falcao

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici