COMENTARIU Sorin Avram. Naţionala României, felicitată de un ministru de la Budapesta

După ce a felicitat Naţionala Ungariei pentru jocul prestat şi pentru egalurile nesperate cu Franţa şi cu Germania, ministrul Tineretului şi Sportului din România, Eduard Novak, ar fi trebuit să demisioneze. Însă, nu pentru că a felicitat echipa Ungariei, ci în semn de protest fiindcă în România nu se fac investiţiile în sport pe care de ani de zile le face Guvernul de la Budapesta în ţară, dar şi peste hotare.

901 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram. Naţionala României, felicitată de un ministru de la Budapesta

COMENTARIU Sorin Avram. Naţionala României, felicitată de un ministru de la Budapesta

După ce a felicitat naţionala de fotbal din ţara vecină, ”pentru parcursul fabulos de la EURO 2020”, ciclistul Novak a spus că îşi doreşte ”ca şi FRF să analizeze foarte serios situaţia fotbalului românesc, să identifice problemele şi să găsească soluţiile de a le rezolva. Consider că locul nostru ar trebui să fie stabil în finalele competiţiilor mari”. 
 
Poate-i spune cineva domnului ministru UDMR că în timp ce dumnealui se plimba cu bicicleta analize s-au tot făcut în ultimii 20 de ani, de când Naţionala României a început să meargă din rău în mai rău. S-au făcut analize cu zecile de mii, spunându-şi părerea cei mai mari fotbalişti şi antrenori pe care i-a avut ţara noastră. Pe scurt, este nevoie de o strategie guvernamentală la nivel naţional în baza căreia trebuie înfiinţate centre de copii şi juniori care să fie finanţate serios şi e nevoie de investiţii masive în infrastructura sportivă. Dacă domnul Novak nu crede, atunci să întrebe la Budapesta, la Guvernul care investeşte în infrastructură şi în centrele de copii şi juniori atât în Ungaria, cât şi în România. Investiţiile de la Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc sunt elocvente. 
 
Dacă Guvernul de la Bucureşti nu va copia modelul maghiar cât de curând, atunci UDMR, în frunte cu ministrul Novak, ar trebui să ameninţe cu retragerea din coaliţia de guvernare. UDMR, dacă într-adevăr îşi doreşte binele fotbalului românesc, ar putea să forţeze nota, pentru că fără maghiari coaliţia aflată la conducerea Ţării s-ar afla în pericol, iar PNL şi USR-PLUS nu-şi doresc să piardă puterea. 
 
Cum, însă, şansele ca UDMR să procedeze astfel sunt minime, nici nu ne putem aştepta ca pe mai departe să se facă altceva decât declaraţii şi analize în ceea ce priveşte fotbalul. La cum merge fotbalul din România,  Naţionala va putea măcar egala rezultatele echipei antrenate de Marco Rossi abia atunci când va exista Uniunea Democrată a Românilor din Ungaria, care va face parte din Guvernul de la Budapesta şi va avea şi portofoliul Ministerului Tineretului şi Sportului. Ca să aibă cine felicita Naţionala României pentru rezultatele de la Europeanul din 2490. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici