Comisia de Recurs LPF a respins ca neîntemeiat memoriul Rapidului în cazul "Varga-Bălan"

Comisia de Recurs din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a respins ca neîntemeiat memoriul grupării Rapid împotriva hotărârii Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor în cazul jucătorilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan.

56 afișări
Imaginea articolului Comisia de Recurs LPF a respins ca neîntemeiat memoriul Rapidului în cazul "Varga-Bălan"

Dacian Varga şi Tiberiu Bălan (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Cazul va reveni la Comisia de Disciplină, care îl va analiza în cadrul unei şedinţe, vineri, la ora 17.00.

Conducătorii giuleşteni au depus recurs, după ce Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul LPF a decis că Varga şi Bălan nu şi-au "exercitat dreptul de joc în mod regulamentar" la meciul Rapid - FC Timişoara.

"Întrunita miercuri, 07.04.2010, Comisia de Recurs din cadrul LPF a respins ca neîntemeiat recursul formulat de SC FC Rapid S.A. Bucuresti împotriva Hotărârii nr.166/30.03.2010 a Comisiei pentru soluţionarea litigiilor şi a apreciat că jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan şi-au exercitat în mod neregulamentar dreptul de joc din următoarele considerente: echipa Rapid III a fost înregistrată la AMFB (în liga a IV-a) în data de 05.03.2010; conform RSTJF şi ROAF, viza anuală ce permite jucătorilor să joace în Liga I, trebuie aplicată pe carnetele de legitimare ale jucătorilor de către Departamentul competiţii al LPF ulterior sau concomitent datei înregistrării echipei la AMFB (05.03.2010); din ziua înregistrării echipei Rapid III şi până în prezent nu există înregistrată la LPF nicio cerere de acordare a vizei anuale formulate de catre SC FC Rapid SA Bucuresti pentru jucătorii Varga şi Bălan; Viza anuală aplicată de LPF pe legitimaţiile celor 2 jucători pe data de 04.03.2010 nu este valabilă, jucătorii putând evolua doar la echipa înregistrată la AMFB în data de 05.03.2010, respectiv Rapid III, echipa la care sunt legitimaţi", se arată într-un comunicat postat pe site-ul lpf.ro.

FC Timişoara a contestat, la 8 martie, la Comisia de Disciplină a LPF, dreptul de joc la Rapid al fotbaliştilor Dacian Varga şi Tiberiu Bălan, în partida directă din cadrul etapei a XX-a a Ligii I. Oficialii grupării timişorene se consideră îndreptăţiţi să câştige meciul cu 3-0 la masa verde, acuzând nereguli în transferurile şi legitimările jucătorilor Varga şi Bălan.

Varga şi Bălan au fost transferaţi de FC Rapid de la Sportul Studenţesc după încheierea perioadei de transferuri din Liga I, folosindu-se de un articol din regulament care permite legitimarea la o echipă din eşaloanele inferioare. În consecinţă, conducătorii clubului giuleştean i-au legitimat pe cei doi fotbalişti la Rapid III, echipă înfiinţată şi înscrisă cu acest scop în campionatul Ligii a IV-a, organizat de Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti (AMFB).

În baza documentelor de transfer de la AMFB, FC Rapid a obţinut de la LPF vizele pe legitimaţiile fotbaliştilor care le dă drept de joc în Liga I. Ulterior însă, AMFB a trimis o adresă la LPF prin care susţinea că există anumite nereguli în transferurile lui Varga şi Bălan, iar în baza acesteia instituţia condusă de Dumitru Dragomir a înştiinţat FC Rapid că nu îi poate folosi pe jucători în partida cu FC Timişoara, deoarece vizele lor de joc au fost anulate. În ziua meciului (5 martie) însă, AMFB revocă adresa prin care atrăgea atenţia asupra neregulilor şi înştiinţează LPF că transferurile sunt legale şi conforme cu regulamentele în vigoare. Având deja legitimaţiile de joc ştampilate (n.r. - ştampila atestă dreptul de joc în Liga I al unui jucător), oficialii FC Rapid i-au introdus în teren pe Varga şi Bălan, fără a mai solicita o reconfirmare din partea Ligii Profesioniste de Fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici