Comitetul Executiv al FRF a menţinut decizia privind utilizarea unui jucător U21 în fiecare partidă

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a anunţat, marţi, prin intermediul unui comunicat pe site-ul oficial, menţinerea în vigoare a regulii conform căreia fiecare dintre echipele din Liga 1 va trebui să aibă câte un jucător sub 21 de ani printre titulari pe toată durata partidelor.

352 afișări
Imaginea articolului Comitetul Executiv al FRF a menţinut decizia privind utilizarea unui jucător U21 în fiecare partidă

Comitetul Executiv al FRF a menţinut decizia privind utilizarea unui jucător U21 în fiecare partidă

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) solicitase anterior eliminarea acestei prevederi. Echipele din Liga 1 au susţinut că nu au fost notificate din timp în privinţa acestei intenţii.

Florin Prunea, unul dintre reprezentanţii echipelor din Liga 1 în Comitetul Executiv al FRF, a comentat decizia la DigiSport: ”Va rămâne obligativitatea folosirii unui jucător U21. Propunerea Ligii a fost una din punctul meu de vedere foarte corectă, în sensul că să stimulăm acest lucru, ca toate cluburile care folosesc jucători sub 21 de ani să fie compensate din punct de vedere financiar de către Liga Profesionistă. S-a considerat că suma este prea mică. Nu a trecut, însă, propunerea. Majoritatea şi-a spus cuvântul”.

TITLURILE ZILEI

Viitorul Constanţa are cei mai mulţi tineri în lot (16), urmată de Dinamo (12) şi CFR Cluj (7). Iată ce jucători U21 au echipele din vârful clasamentului, potrivit DigiSport:

Astra: Moise (mijlocaş, 19 ani), Roşu (mijlocaş, 21 de ani), Ioniţă II (mijlocaş, 21 de ani)

Dinamo: Nedelcearu (fundaş, 19 ani), Olteanu (mijlocaş, 19 ani), Filip (fundaş, 21 de ani), Petre (mijlocaş, 18 ani), Rotariu (mijlocaş, 20 de ani).

Viitorul: Nedelcu (fundaş, 19 ani), Hodorogea (fundaş, 20 de ani), Tănase (atacant, 21 de ani), Hagi (mijlocaş, 17 ani), Marin (mijlocaş, 19 ani).

Steaua: Poiană (portar, 18 ani), Cojocaru (portar, 20 de ani), Mihalcea (mijlocaş, 17 ani), Onţel (atacant, 17 ani).

Pandurii: Piţian (mijlocaş, 20 de ani), Trifu (mijlocaş, 20 de ani), Mărgărit (atacant, 19 ani).

Întrunit pe data de 22 martie, în conformitate cu art. 33 alin. (2) din Statutul Federaţiei Române de Fotbal în prezenţa tuturor membrilor săi, Comitetul Executiv a adoptat următoarele decizii:

- Validează cu majoritate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă nr. 2 din 16 martie 2016, cu amendamentul că în perioada imediat următoare reprezentanţii LPF şi ai echipelor participante în finala Cupei Ligii urmează să dezbată posibilitatea stabilirii unei alte date de desfăşurare a Finalei Cupei Ligii.

- Validează cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă nr. 3 din 18 martie 2016.

- Convoacă Adunărea Generală a FRF pentru data de 10 mai 2016, ora 12:00, la Casa Fotbalului.

- Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentul play-off/play-out pentru ediţia 2015-2016 a Ligii a 2-a, cu modificările şi completările art. V şi art. VIII.

- Aprobă cu unanimitate de voturi solicitarea AJF Arad.

- Aprobă cu unanimitate de voturi planul de măsuri pentru dezvoltarea fotbalului românesc şi creşterea valorică a ariei de selecţie pentru echipele reprezentative prin reglementarea normelor speciale privind echipele invitate în Liga a 3-a astfel cum a fost acesta modificat în cursul dezbaterilor.

- Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente jocurilor amicale dintre echipa naţională a României şi echipele similare ale Lituaniei şi Spaniei.

- Respinge propunerea LPF privind modificarea regulii referitoare la utilizarea de către fiecare echipă a unui jucător U21 pe toată durata jocurilor din cadrul campionatului naţional Liga I .

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici